Melih Bulu'nun Cumhurbaşkanı kararıyla Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasına karşı öğrenciler ve hocalarının başlattığı direniş sürüyor. Dün hakkında soruşturma açılan bir kadın öğrenciye destek vermek için bir araya gelen öğrencilere polis saldırdı. 

Polis, Güney Kampus'te toplanarak yürümeye başlayan ve Kuzey Kampus'e gitmek isteyen öğrencilerin LGBTİ bayrakları taşımasına izin vermek istemedi. Yaşanan tartışmanın ardından 4 öğrenci GBT yapılacağı söylenerek gözaltına alındı. Arkadaşlarının serbest bırakılmasını isteyerek Kuzey Kampus önünde toplanan öğrencilere saldıran polis toplam 12 kişiyi gözaltına aldı.

'KAYYUMLAR GİDECEK, BİZ KALACAĞIZ'

Bunun üzerine Boğaziçililer, arkadaşlarının serbest bırakılması talebiyle Kuzey Kampus'te nöbet eylemine başladı. Öğrenciler, Boğaziçi Dayanışması'nın sosyal medya hesaplarından şu açıklamayı yaptı: "Şarkılarımızla, türkülerimizle, halaylarımızla Kuzey Kampüs’te direnişimize devam ediyoruz. Arkadaşlarımız serbest bırakılana kadar hiç bir yere gitmiyoruz! Kayyumlar Gidecek, Biz Kalacağız!

LGBTİ+ bayrağı taşıdıkları gerekçesiyle gözaltına alınan ve destek eylemlerinde gözaltına alınan arkadaşlarımıza işkence yapıldığını öğrendik. Arkadaşlarımız serbest bırakılana kadar kampüsteki nöbetimizi sürdürüyoruz. İnsanlık onuru işkenceyi yenecek! #GökkuşağımaDokunma"