Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nden mezun olan Suphi Nejat Ağırnaslı’nın IŞİD'e karşı savaşmak için gittiği Kobani'de hayatını kaybettiği açıklandı.

Türkiyeli genç devrimci Suphi Nejat Ağırnaslı’nın aynı zamanda sosyolog, çevirmen ve yazar olduğu, mensubu olduğu MLKP örgütü saflarında Kürt halkıyla dayanışma amacıyla Kobani direnişine katıldığı ve 7 Ekim günü hayatını kaybettiği öğrenildi.

Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nden mezun olan Ağırnaslı’nın, yüksek lisans tezini Tuzla tersanelerindeki işçiler üzerine yazdığı, öğrencilik yıllarında defalarca polis baskısına maruz kaldığı öğrenildi. Yüksek lisans öğrenciliği sırasında KCK operasyonları kapsamında gözaltına alınan Suphi Nejat Ağırnaslı'nın ders notlarının delil olarak gösterilmesi büyük tepkiye neden olmuştu.

Suphi Nejat Ağırnaslı'nın dedesi Niyazi Ağırnaslı da Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın avukatları arasında yer alıyordu.

Suphi Nejat Ağırnaslı adını 14 yoldaşları ile 1921’de öldürülen TKP'nin kurucusu Mustafa Suphi ve parti sekreteri Ethem Nejat'tan alıyordu.

Suphi Nejat Ağırnaslı’nın Kobani'de de 15-16 Haziran 1915'de Beyazıt'ta 19 arkadaşıyla birlikte asılan Ermeni sosyalisti Paramaz’ın adını kullandığı öğrenildi.

Suphi Nejat Ağırnaslı'nın yaşamını yitirmesi sonrasında MLKP tarafından yapılan açıklamada, "O, 22 Eylül 1984'te başlayan ömrünü, 30. yılında, faşist DAİŞ'e karşı savaşmak, sömürgeci bölge devletlerinin ve emperyalistlerin özgürlük iradesini kırma planlarına barikat olmak için Paramaz Kızılbaş adıyla yer aldığı Kobani devrimci mevzilerinde bayraklaştırdı" denildi.

BABASI: DEVRİMCİ DAYANIŞMAYI SEÇTİ

Suphi Nejat Ağırnaslı'nın babası Hikmet Acun, oğlunun ölümüne ilişkin bir mesaj yayınladı. Mesaj şöyle:

"Oğlumu, yoldaşımı, kardeşimi, Nejat'ı Kobanê'de kaybettim. Önünde çok başka parlak hayatlar varken o, devrimci dayanışmayı seçti. Sözünde durdu. Beni yanıltmadı. Bir parçam olduğunu bana hediye etti. Her acı büyüktür, tekrar yoktur. Onun önünde saygı ile eğiliyorum." (Demokrat Haber)