Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan AKP’li Bulu’yu protesto ettikleri için darp edilerek gözaltına alınan öğrenciler, serbest kaldıktan sonra yaşadıklarını anlattı.

Polisin darp, taciz ve işkencesi yüzünden ağrıdan uyuyamadıklarını anlatan serbest bırakılan Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, yaşadıklarını Cumhuriyet gazetesine anlattı.

‘HER BİR ÖĞRENCİNİN ÜZERİNE 10 POLİS ÇULLANDI’

E.E adlı öğrenci “Güney kampustan üniversiteye girmeye çalışırken 100 kadar polisin saldırısına uğradık. Trafiğin işlek olduğu bir caddede saldırıya uğradığımız için birçoğumuz ezilme tehlikesi yaşadık. Gözaltılar yapılırken ise her bir öğrencinin üzerine en az 10 polis çullandı. Bir arkadaşımızın ayağı çatladı. Bir arkadaşımızın çenesi yerinden çıktı ve bir arkadaşımız ise kafasına aldığı darp nedeniyle travma geçirdi” dedi.

‘HER YERİMİZ MORARDI, AĞRIDAN UYUYAMADIK’

İstanbul Üniversitesi Yüksek Lisans öğrencisi E.Ü “Boğaziçi Üniversitesi’ne çıkan tüm yollar kapatılmıştı. Otobüsten kampusa birkaç durak kala indik. Milletvekilleriyle yürüyorduk. Herhangi bir slogan vs. atmaya henüz başlamamıştık. Polis uyarı yapmadan üzerimize saldırdı. Darp edildik. Kollarımız ve vücudumuzda morluklar oluştu. Cinsiyetçi küfürlere ve polisin cinsel saldırısına maruz kalan arkadaşlarımız oldu. Saatlerce gözaltı aracında havasız bekletildik. Her yerimiz ağrıyor. Bu nedenle serbest bırakıldıktan sonra da pek uyuyamadık” diye konuştu.

CİNSEL SALDIRI

Öğrenci K.Ç ise polislerin cinsel saldırısına maruz kaldığını anlattı:

“2 polis gözaltı aracının yanına doğru beni sürükledi. Polis çemberi altında bulunduğum sırada kalçam iki kere avuçlanarak sıkıldı. Fark ettiğim anda arkamı döndüğümde yalnızca 4 çevik kuvvet polisi olduğunu gördüm. Tepki göstererek uzaklaşmalarını söyledim ve kolumda bulunan iki sivil polise “kalçama dokundular” dediğimde hiç bir tepki göstermeden cevap vermediler. Tekrar “Kalçama dokunuyorlar, arkama geçin” demek zorunda kaldığımda “Aynen, aynen” diyerek geçiştirdiler ve o alanda tutmaya devam ettiler. Gözaltı aracına sokulmak üzere sağ kolum çevrilerek ve sürüklenerek araca yüz üstü yapıştırıldım bu sırada sağ kolumda olan polis iki bacağımı açarak tek bacağı ile özel bölgeme bastırarak ters kelepçe yapmaya çalıştı.”

Etiler’de gözaltına alınan M.S ise şunları söyledi:

“Biz otobüsten indik yürümeye çalıştığımızda çok sert bir biçimde saldırdılar. Hepimiz öğrenciydik çok acımasızlardı. Kafa falan hiç gözetmeden tekme attılar. Yere yatırıp ters kelepçe taktılar. Kelepçe takarken de darp ettiler. Çenesi çıkan, kafa travması geçiren arkadaşlarımız oldu. Beni yerde sürükledikleri için bacaklarım morardı.”

POLİSTEN TEHDİT: YÜZÜMÜZÜ EZBERLEYİN, YİNE KARŞILAŞACAĞIZ

Gözaltına alınan öğrenci T.K de “Etiler’de yürüdüğümüz esnada polis uyarı yapmadan bize saldırdı. Ters kelepçe yaptılar. Vücudumda morluklar oluştu. Polisin işkencesi çok görünürdü. Saatlerce ters kelepçeli bekledik. Gözaltı sırasında da tehditler savurdular, hakaret ettiler. ‘Bizim yüzümüzü iyi ezberleyin, yine karşılaşacağız’ dediler” diye anlattı.

Gözaltına alınan Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi D.B.Y. yaşadıklarını şöyle anlattı: “Okuduğum Boğaziçi Üniversitesi’ne vekillerle beraber giderken polis saldırdı. Darp edildik. Boğaziçi direnişini bastırmak için tamamen devletin şiddet uygulamasından başka bir şey değil.”