Bazı yüzücüler teknelerle başlangıç noktasına götürüldükleri sırada İstanbul Boğazı üzerinde "Her yer Taksim, her yer direniş" diye slogan attı. 

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin (TMOP) bu yıl 25'incini düzenlediği yarışların yüzme branşına 55 ülkeden katılan 1426 yüzücü, bugün Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı'nda bir araya geldi.

Yüzücüler startın verileceği Kanlıca'ya gitmek üzere iki tekneye bindi. Bu andan itibaren bazı yüzücüler Taksim protestosuna başladı. Bazı yüzücüler tekneler hareket etmeye başladıktan sonra "Her yer Taksim, her yer direniş" diye slogan attılar. Önce sahildekilere dönerek bağıran yüzücüler daha sonra görüntü alan habercilerin bulunduğu tekneye doğru aynı sloganı attı. Yüzücüler, yarışın başlayacağı Kanlıca İskelesi'ne kadar ara vererek sloganlarını sürdürdü.

İSTANBUL BOĞAZI YARIŞ İÇİN KAPATILDI

Yarışlar nedeniyle İstanbul Boğazı 3 saat trafiğe kapatıldı. İki helikopter de sporcuların güvenliği için sürekli uçuş yaptı. Yarışlar saat 10.00 sıralarında başladı. Yüzücülere botlar, tekneler ve sağlık ekipleri refakat etti. Yardım isteyen ya da zorda kaldığı anlaşılan yüzücülere bot ve tekneden hemen yardım edildi.

Yüzücüler Baltalimanı Koyu, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü altı, Rumeli Hisarı Feneri, Küçüksu Koyu, Bebek Koyu, Kandilli Burnu, Arnavutköy İskelesi, Vaniköy, Çengelköy, Galatasaray Adası, Kuleli Askeri Lisesi, Kuruçeşme Feneri'nden geçerek bitişin bulunduğu Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı'na vardı. İki kıta arasındaki su yolunda yapılan ilk ve tek olma özelliği de taşıyan bu yarışları Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da izledi.