Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne (BÜ) rektör atanan Prof. Dr. Melih Bulu, öğrencilerin hafta sonu kampüse girişlerini yasakladı.

Üniversite genel sekreterliğinden atılan maille 4 Haziran Cuma akşamından, 7 Haziran Pazartesi sabahına kadar kampüse giriş yapılmayacağı belirtildi: "Ülkemiz ve dünya genelinde etkisi devam eden Covid-19 salgın sürecinde kampüs içi hareketliliğin ve yoğunluğun asgari düzeyde tutulması amacıyla, üniversitemiz yurtlarında kalan, akademik ve tez danışmanlarının izin ve sorumluluğunda laboratuvar çalışmaları yürüten öğrencilerimiz hariç, 4 Haziran 2021 cuma günü 17:30’dan 7 Haziran 2021 08:00’e kadar tüm mensuplarımız için üniversitemize girişler yapılmayacaktır."

Öğrenciler yasağın nedeninin üst düzey bir ziyaret, Onur Haftası etkinliklerini engelleme veya Güney Kampüs'e yapılması düşünülen güvenlik kulübesi için çalışmayla alakalı olabileceği yorumlarını yaptı.

DARENDELİ, REKTÖR DANIŞMANI OLARAK ATANDI

Bu arada, Melih Bulu'nun Prof. Dr. İzzet Sıdkı Darendeli'yi rektör danışmanı olarak atadığı ortaya çıktı. Boğaziçi Direniş adlı Twitter hesabından şu paylaşım yapıldı:

"Koltuk kapmaca sürüyor! Kayyum Melih Bulu İzzet Sıdkı Darendeli'yi rektör danışmanı olarak atadı. İnovasyon, girişimcilik ve savunma sanayisi konularında Bulu ile iyi anlaşacağını düşündüğümüz Darandeli üçüncü danışman olarak kayıtlara geçiyor."