Boğaziçi Üniversitesi'nde atanmış yönetiminin 5 Eylül 2021'de çevrimiçi olarak gerçekleştirdiği ve öğrencilerin protesto ettiği 154. mezuniyet töreninin ardından, Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, akademisyenlerin ve mezun yakınlarının da katıldığı alternatif bir mezuniyet töreni düzenledi.

Dört yüz elli mezunun, yedi yüze yakın mezun yakınının ve Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinin katıldığı mezuniyet töreni, 8 Eylül Çarşamba günü Güney Meydan'da gerçekleşti.

Saat 16:30'da,  2021 mezunlarının bölüm pankartlarını taşıdıkları yürüyüşle başlayan mezuniyet töreni kapsamında, mezunlar ile akademisyenler, rektörlük binasına sırtlarını döndükleri sembolik bir nöbet tuttu. Nöbetin ardından Alternatif Mezuniyet Ekibinden İmran Gökçe Şahin ve Doruk Tunaoğlu'nun yaptığı açılış konuşmaları ile başlayan törende,  Sosyoloji Bölümü'nden Doç.Dr. Ayfer Bartu Candan, atanmış yönetimin yaz okulu ve güz dönemindeki derslerini onaylamadığı, Batı Dilleri ve Edebiyatları bölümü Öğretim Görevlisi Feyzi Erçin ve atanmış rektör Naci İnci'nin 16 Temmuz 2021'de rektör vekili iken görevine son verdiği Öğretim Görevlisi Can Candan,  2021 mezunlarına hitaben birer konuşma yaptılar. 

Tören 2009 Mezunu Zeynep Akçakaya ve bu yıl mezun olan öğrenciler Bilge Özmen ve Buse Giledereli'nin konuşmaları ile devam etti. Alternatif mezuniyet töreni, üzerinde atanmış yönetiminin imzası olmayan, öğrencilerin Direniş Diploması olarak adlandırdıkları diplomaların akademisyenlerce mezunlara dağıtılmasının ardından, 2021 mezunları kep atma töreni ile sonlandı.

Törenin ardından Güney Meydan’da Aynasızlar adlı grup bir konser verdi.

Kaynak: Artı Gerçek