Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, arkadaşları Berke Gök ve Perit Özen’in tutuklu bulunduğu Silivri’den seslendiler: “Boğaziçi direnişi, talepler gerçekleşene kadar devam edecek. Hep birlikte haykıracak, arkadaşlarımızı alacağız.”
 
Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, akademisyenleri ve aileler, kayyım rektör Naci İnci'nin şikayeti üzerine tutuklanan öğrenciler Berke Gök ve Perit Özen’e destek vermek amacıyla Silivri Cezaevi önünde açıklama yapmak istedi. Ancak jandarma engelliyle karşılaşan grup, bunun üzerine Silivri dışında bulunan yol üzerinde açıklamasını gerçekleştirdi. “Alacağız dostlar alacağız sizi” pankartı açılan açıklamada, “Her yer Boğaziçi, her yer direniş”, “Arkadaşlarımızı alacağız, Naci seni de göndereceğiz” ve “İktidarınızı sarsıyoruz” dövizlerinin taşındı.

89 GÜNDÜR TUTUKLULAR

Grup adına açıklamayı yapan Enes Gözüküçük, Gök ve Özen’in üniversitenin özgürlüğü için mücadele ettiğini belirterek, 89 gündür Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunduklarını hatırlattı. Gözüküçük, “89 gündür özgürlükten mahrumlar. Doğru düzgün yemek yiyemiyor, sağlık tedavilerini alamıyorlar. Eğitimlerine, yaşamlarına, geleceklerine saldırdılar. Üniversitelerimize kelepçe takanların, irademizi yok sayanların, çürümüş düzenlerinin, saraylarının, iktidarlarının tepesine çıktık. İşte bundan korktular ve Naci’nin şikayeti, sarayın hedef göstermesiyle iki sıra arkadaşımız Berke ve Perit tutuklandı” dedi.  

KORKU AĞI OLUŞTURMAK İSTİYORLAR

Tutuklamalarla üniversiteyi özgürleştirme mücadelesi üzerine bir korku ağı örülmek istendiğini vurgulayan Gözüküçük, “Öğrenciler korksun mücadele etmesin istediler. Berke’nin sözlerini hatırlatalım ‘mücadele umuttur, başka bir dünya mümkün’, biz de bu korkuyu parçalayarak, yerine direnişi ve umudu koyuyoruz. Evet, bugün arkadaşlarımızın tutsak olduğu bu yere umudu, direnişi, özgürlüğü haykırmaya geldik. Hatırlıyoruz, bundan tam 1 yıl önce atanmıştı kayyum Melih Boğaziçi’ne. 4 Ocak günü Boğaziçi Üniversitesi önünde ise binler olmuştuk. Kayyum rektörlerle irademizin gasp edilmesini kabul etmedik, üniversitelerimize takılan kelepçeleri kabul etmedik. İlk günden itibaren haykırdık, kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz. Söz, yetki, karar üniversite bileşenlerinin olsun ve rektörler seçimle belirlensin. Kayyum rektörler istifa etsin, kampüslerdeki polis ablukası kalksın, özel güvenlik baskısı son bulsun, üniversitelerdeki baskı mekanizması olan YÖK kapatılsın demekten bir an bile vazgeçmedik.

DİRENİŞİ BÜYÜTME ÇAĞRISI 

Boğaziçi direnişçisi arkadaşlarımız Berke ve Perit’in tutuklu yargılandığı Silivri önünden bir kere daha haykırıyoruz; Boğaziçi direnişi, talepler gerçekleşene kadar devam edecek. Üniversiteler özgürleşecek, direniş sürecek.  Daha önce 11 arkadaşımızı nasıl aldıysak Berke ve Perit’i de öyle alacağız. 7 Ocak'ta ‘almaya geldik dostlar sizi’ diye hep birlikte haykıracak, arkadaşlarımızı alacağız. Herkesi mücadeleyi, umudu büyütmeye; direnişi bir adım daha öteye taşımaya çağırıyoruz” dedi.

Kaynak: MA