Boğaziçi Film Festivali yönetimi, 'ödül törenindeki politik söylemleri kınadığını' bildirdi.

Yönetmen Özcan Alper, 28 Ekim'de Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törendeki konuşmasında, ödülünü, geçen günlerde tutuklanan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı'ya ithaf etmişti.

Bu sırada oyuncu Burak Haktanır da Alper'e "O kadın TSK'ya iftira attı. Kaç gündür bütün PKK sayfaları onu destekliyor" diye seslenmişti.

Festivalin yazılı açıklamasında, önceliğin filmler ve sanatçılar olduğu belirtilerek politik gönderme ve sloganlar kınandı.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Boğaziçi Film Festivali olarak önceliğimiz; genç ve yetenekli sinemacılara maddi ve manevi destekler oluşturarak yeni imkanlar sağlamaktır. Bu motivasyonla on yıl boyunca herhangi bir ayrım yapmadan, hiç kimseyi ötekileştirmeden katılımcı bir festival olmak için çalıştık.

10. Boğaziçi Film Festivali Kapanış Gecesi ve Ödül Töreni'nde yaşanan istenmeyen olayların ve onaylanması mümkün olmayan siyasi söylemlerin meydana getirdiği etki bir yıllık uzun bir çalışma sonucunda ortaya koyduğumuz programın, filmlerin ve ödüllerin konuşulup tartışılamamasına sebep olmuştur.

Her zaman sanatçıları ve filmleri önceleyen bir festival olarak, ödül törenimizde ödül kazananların politik göndermeleri ve sloganlarını kınıyor, kültür ve sanat hayatımızın sağlıklı bir zeminde yükselmesi temennisinde bulunuyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Kaynak: Kısa Dalga