Boğaziçi Üniversitesi'ndeki tüm akademik birimlerdeki (29 bölüm ve üç enstitü) öğretim üyeleri ortak bir açıklama yaparak üniversite bünyesindeki akademisyenlerin görev yapmasının Rektör Naci İnci yönetimi tarafından engellendiğini öne sürdü.

Gazete Duvar'ın haberine göre, Akademisyenlerin yaptığı ortak açıklamada “Gençlerimizin iyi eğitim haklarının göz göre göre gasp edilmesine seyirci kalmayacağımızı, tüm hukuksuzluklara itiraz edip gereken tepkiyi göstermeye kararlılıkla devam edeceğimizi ifade etmek isteriz” ifadelerine yer verildi.

"TÜM UYARILAR GÖZ ARDI EDİLMİŞTİR"

İki yıla yaklaşan bir süredir üniversitede "yönetim krizi" yaşandığı belirtilen açıklamada, “Yönetim, var olan mevzuatı da çarpıtarak, öğretim üyelerine soruşturmalar açmakta, bazı öğretim üyelerimizin sözleşmelerini gerçeklerden uzak haberlere dayandırarak yenilememekte, bazılarının yükseltmelerini keyfi sebeplerle bekletmekte, bazılarının ders vermesini, hatta kampüse girmesini hukuksuzca engellemektedir. Bu konuda yaptığımız tüm uyarılar göz ardı edilmiştir"  deniyor.

"İYİ EĞİTİM HAKLARININ GASP EDİLMESİNE SEYİRCİ KALMAYIZ"

Açıklamanın devamında şu ifadeler yer alıyor: “Liyakatsiz, şeffaf olmayan atamalar devam ederken, bu süreçleri eleştiren ve dava açan bölüm başkanları, mesnetsiz gerekçelerle görevden alınmakta ve bölümler tarafından seçilen bölüm başkanlarının atamaları yapılmamaktadır. Bu hasarların ve kamu zararının önüne geçmek gerek öğrencilerimiz gerekse onlara iyi bir gelecek sağlamak uğruna fedakarlıkla çalışan ailelerine karşı sorumluluğumuzdur.

Gençlerimizin iyi eğitim haklarının göz göre göre gasp edilmesine seyirci kalmayacağımızı, tüm hukuksuzluklara itiraz edip gereken tepkiyi göstermeye kararlılıkla devam edeceğimizi ifade etmek isteriz."