İstanbul Boğazı'nın iki yakasında kıyıda köşede kalmış ne kadar yalı, boş arsa, eski fabrika binası, depo ve antrepo varsa bir bir otele dönüştürülüyor. Tamamı iki yıla kadar açılacak 9 yeni otelin dışında bir çok yatırımcı da yenileri için yer kapatmaya çalışıyor.

Tamamı iki yıla kadar açılacak 9 yeni otelin dışında bir çok yatırımcı da yenileri için yer kapatmaya çalışıyor.

Ekonomist dergisinde yer alan Levent Gökmen imzalı habere göre aralarında Aydın Doğan, Ali Ağaoğlu, Nef İnşaat, Ferko İnşaat, Torunlar, Cevahir’in de olduğu yatırımcılar 5 yıldızlıdan butik otele kadar farklı projeler geliştiriyor. Yürütülmekte olan projelerin iki yıl içinde devreye alınması bekleniyor.

Boğaz’da üç otel açma planlayan Ağaoğlu Grubu, bunlardan ikisini yalıları butik otele dönüştürerek yapacak. Üçüncüsü de eski Alarko tesislerinin bulunduğu alanda inşa edilecek. Torunlar GYO’nun 355 milyon liraya aldığı Beykoz Tekel Fabrikası arazisine yapılacak otel İstanbul’un en pahalılarından biri olacak ve Osmanlı tarzını yansıtacak.

Planlanan yatırımlar dışında bir yandan da yeni oteller için arayışlar sürüyor. Cevahir Holding’in, Er Yatırım Turizm AŞ’nin, Türksped Nakliyat’ın sahibi Mehmet Pir’in ve Metar Grup’un sahibi Mehmet Tatar’ın çocukları Gülşah ve Mert Tatar’ın Boğaz’da otel açmak üzere yer arayışında oldukları belirtiliyor. Yeni otellerin daha çok butik olması bekleniyor. (Cumhuriyet)