Birleşmiş Milletler-BM İnsan Hakları Konseyi, Suriye’deki insan hakları ihlallerine ilişkin yayınladığı raporda, YPG’nin etnik temizlik yaptığına dair herhangi bir bulguya ulaşılmadığı belirtildi.

Türkiye, YPG ve öncülük ettiği Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) IŞİD’den aldığı bölgelere Kürdleri yerleştirerek, Kürdleştirme politikası uyguladığını iddia ediyordu.

BM’nin Suriye’deki insan hakları ihlallerine ilişkin yayınladığı raporunda, YPG ve DSG’nin insan hakları ihlalleri yaptıklarına dair herhangi bir bulguya ulaşılmadığı belirtildi.

Dün açıklanan BM İnsan Hakları Konseyi raporunda, “Minbic bölgesinde ve Tişrin barajı civarında IŞİD  çok sayıda bomba yerleştirdi. Demokratik Suriye Güçleri ise, bölgenin güvenliği ve orada yaşayan insanların yaşamı için bazı tedbirler aldı. Bir süre sonra, bölgede güvenlik sağlandı ve sivillerin geri dönmesi için adımlar atıldı” denildi.

"ETNİK TEMİZLİK YOK"

BM İnsan Hakları Konseyi raporunda, “YPG’nin bölgede Araplara etnik temizlik uyguladığı” iddialarına ilişkin ise, “Araştırmalarımız sonucunda, YPG ve DSG’nin etnik temizlik yaptığına dair herhangi bir bulguya ulaşılmadı. YPG’nin bölgenin demografisini değiştirdiğine dair bir delil bulamadık. YPG ve DSG’nin insan haklarını ihlal ettiklerine tanık olmadık” ifadelerine yer verildi.