Günümüzün en çok tercih edilen taşıma yöntemleri arasında blok tren taşımacılığı yöntemi yer almaktadır. Düşük maliyetlerle zamandan tasarruf ederek taşımacılık yapılmasını sağlayan bu yöntem çok kullanılır. Kaliteli ve güvenli bir taşıma işlemi tercih edebilirsiniz. Taşımacılıkta güven her zaman çok önemlidir.

Blok Tren Konteyner Taşımacılığı Ne İşe Yarar?

Blok tren taşımacılığı birçok avantajı ile öne çıkar. Giriş ve varış istasyonları arasında güzergaha uygun biçimde gerçekleştirilen bu işlem oldukça güvenlidir. Yükü ağır olan ürünler bile oldukça uygun fiyatlarda taşınabilir.

Zaman açısından da çok tasarrufludur. Kısa sürede ürünlerinizi trafiğe takılma gibi sorunlar yaşamadan istediğiniz yere teslim edebilirsiniz. Bu gibi faydaları ile öne çıkan blok tren taşımacılığı için önem arz etmektedir.

Vagon Taşımacılığı Nedir? Türleri Nelerdir?

Vagon taşımacılığında istenilen ürünler vagona yüklenir ve bu şekilde taşınır. Her ürün tipi için farklı vagon taşımacılık çeşitlerini tercih edebilirsiniz. Bu yöntemler arasında kapalı vagon, yüksek kenarlı vagon, platformlu vagon ve kayar yan duvarlı vagon yer almaktadır. Örnek olarak maden ya da yapı taşımacılığı için yüksek kenarlı vagon tipi sizin için en iyi seçim olacaktır.

Multimodal Taşımacılık Nedir? Kapsam Alanı Nedir?

Önemli taşımacılık hizmetinin birisi de multimodal taşımacılık tipidir. Bu model çoklu taşımacılık olarak da adlandırılır. Bunun sebebi ise birden fazla ulaşım ağında rahatlıkla kullanılabilir olmasıdır.

Multimodal Taşımacılığın Diğer Taşımacılık Türlerinden Farkı

Multimodal taşımacılık tek bir sözleşme ve tek bir taşıyıcı ile çalışır. Yüklerin taşınması esnasında farklı araçlar ve taşıma üniteleri tercih edilir.

Multimodal Taşımacılık Neler Sunar?

Çoklu taşımacılık olarak da adlandırılan multimodal taşımacılık tipinde deniz, kara, hava ve demir ulaşım yollarının hepsi ile yük taşımacılığı gerçekleştirilir. Bu nedenle oldukça kullanışlı bir taşıma yöntemi olarak tercih edilmektedir.

İntermodal Taşımacılık Nedir?

Taşımacılık için farklı bir yöntem arıyorsanız bu intermodal taşımacılık olabilir. Bu yöntemde taşıma şekilleri değişse bile yüz üzerinde bir işlem yapılmaz. Taşıma için en az 2 tane farklı taşıma yöntemi kullanılmaktadır.

Multimodal ve İntermodal Taşımacılık Farkları

Multimodal ile intermodal taşımacılık arasında sistematik birtakım farklar vardır. Multimodal yöntemde tek bir evrak ile tüm işlemler yapılır. Diğerinde ise birden fazla evrak kullanımına gerek vardır.

Multimodal işlemde yüklerin taşındığı araçlar değişirken, intermodal sistemde ise yalnızca taşıma yöntemini değiştirmek gerekir.

İntermodal Taşımacılık Neleri Kapsar?

Aynı anda birden fazla taşıma sistemini bünyesinde barındırır. Uygun taşıma türlerini aynı anda hızlı ve güvenli bir şekilde entegre eder. Çevre dostu ve düşük maliyetli özellikleri ile dikkat çeken intermodal taşımacılık yöntemini rahatla tercih edebilirsiniz.