Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) eski bir çalışanı tarafından sızdırılan ve vakıf başkanının da kendi sistemlerinden sızdırıldığını kabul ettiği belgelere ilişkin yeni bilgiler paylaşıldı. Buna göre, eski TÜGVA Bitlis İl Temsilcisi Cihad Veysel Aki, Tatvan Kaymakamlığı Toplum Aile Destek Merkezi’ne ait etüt ve kütüphane merkezinin kendilerine verilmesi için TÜGVA genel merkezine Süleyman Soylu’nun görevde olduğu 2017 yılında, bir yazı yazarak İçişleri Bakanı’nın ricacı olmasını istediği öne sürüldü.

Tuğba Özer'in Cumhuriyet'te yer alan haberine göre, Aki’nin isminin bulunduğu ve “Çözüm Raporu” başlığı altında sızan metinlerde İçişleri Bakanı’nın daha önce talimat verdiği ve Kalyoncu Holding’e bağlı Eğitim ve Hizmet Vakfı’nın mütevelli heyeti üyesi Songül Kalyoncu’nun da araya girdiği iddiasına ilişkin şu ifadeleri yer alıyor:

“Daha önceden talep ettiğimiz yerlerle alakalı İçişleri Bakanımızın talimatı olmasına rağmen genel başkanımızın yönlendirmeleri ile Songül Kalyoncu Hanımefendi’nin ricaları olmasına rağmen olumlu sonuçlar alamadık.”

Aki, sunulan belgenin tamamen kurmaca olduğunu belirterek iddiaları yalanladı. Aki, aynı dönemde kurumlara ait atıl yerleri kiralamak için taleplerinin olduğunu kaydederek, “TÜGVA kamuya yararlı bir vakıftır. Bu noktada biz yaptığımız çalışmalarla alakalı devlette eğer kullanılmayan ve herhangi bir kurum tarafından talep edilmemiş bir yer varsa bunun tahsisi noktasında biz talepte bulunabiliriz” dedi.