Elinizde bir miktar para var ve yatırım yapmak mı istiyorsunuz? Yatırım tercihiniz kripto para varlıklarından yana mı? Eğer cevabınız her iki soruya da evet ise size bu yazıda bitcoin nereden alınır? Nasıl alınır gibi sorularınızı cevaplayacağız.

Bitcoin Nereden Alınır?

Kripto para almak için öncelikle kripto para alım satımı yapılabilen yerli veya yabancı borsalardan birine üye olarak yatırdığınız para karşılığında bitcoin alabilirsiniz. Yani bitcoin nereden alınır? Sorusunun cevabı sırf bu işler için oluşturulmuş borsaların internet siteleri ve mobil uygulmaları aracılığıyla alınabilir diyebiliriz.

Yerel ve yabancı borsalar derken neyi kastettiğimiz size yabancı geliyorsa yerel borsalar kurucularının Türk olduğu ve ülkemizde faaliyet gösteren kripto paraların alım ve satımına aracılık eden borsalardır. Bunlara örnek olarak Paribu, BTCTürk, Bitci, Bitexen gibi borsaları örnek gösterebiliriz. Buralardan rahatlıkla bitcoin veya diğer kripto para birimlerini alıp satabilirsiniz. Yine aynı şekilde yabancı borsalar dediğimiz zaman Binance, Huobi, Coinbase, Gate gibi büyük borsaları örnek verebiliriz. Bu yerel ve yabancı borsalar güvenilir kripto para siteleri arasında gösterilmektedir. Tüm bu borsalarda güvenlice alım ve satım işlemi yapabilirsiniz. Yerel ve yabancı borsalar arasında farklılıklar bulunmaktadır. Peki nedir bu farklılıklar?

Yerel ve Yabancı Borsalar Arasındaki Farklar Nelerdir?

Yerel ve yabancı borsalar arasındaki en büyük farklılık işlem hacmi ve kripto para sayısı diyebiliriz. Örneğin Gate yabancı borsasında 1000 üzerinde kripto para varlığı alım ve satımı yapılabilirken ülkemizde faaliyet gösteren Paribu ya da diğer borsalarda bu sayı maksimum 100 civarını görmektedir. Haliyle alım ve satımlarda kâr oranını ciddi bir şekilde azaltmaktadır. Çünkü yabancı borsalarda çok fazla sayıda kripto para olduğu için gözden kaçmış tabiri ile adlandırılan kripto paralardan bir anda yükseliş görebilir ve ciddi kazançlar sağlayabilirsiniz. Bir diğer farklılık ise kripto para borsalarında yerel olan borsalara banka hesabınızdan direkt olarak para gönderimi yapabilirken yabancı borsalara direkt gönderim sağlayamıyorsunuz. Bu konuda yerel borsalarda işlem yapmak daha hızlı ve teknik detaylardan sizi daha uzakta tutup basit bir işlem süreci deneyimine tabii olmanızı sağlamaktadır.

Yerel borsalar içinde en popüler olanı için ise Paribu Güvenilir Mi? Sorusu da sıkça merak edilenler arasında kendine güzel bir yer kapmış durumda. Ülkemizde bu konularda zaten suiistimal edilmiş birçok durum varken yatırımcı olacak kişilerin bu soruyu sormaları oldukça normal. Paribu ülkemizde uzun yıllardır kullanıcılarına güvenilir bir sistem sunmanın yanında ödemeler konusunda hiçbir sıkıntı yaşatmamıştır. Tüm finansal yasal düzenlemelere tabi olup resmi bir şirket olarak görevine devam etmektedir. Ülkemizdeki borsalar içerisinde az sayıda olan borsalar arasında güvenilir bir şekilde kullanabileceğiniz borsalar arasında yerini almaktadır. Eğer Binance ya da diğer yabancı borsalar işlem deneyimi konusunda karışık geliyorsa basit kullanımı ve anlaşılır ara yüze sahip olan Paribuyu rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

Binance ve diğer kripto para birimleriyle alakalı konulara https://www.guveniliryol.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.