Emek ve Özgürlük İttifakı’nın çatı partisi Yeşil Sol Parti Gaziantep Milletvekili adayı ve Emek Partisi GYK üyesi Sevda Karaca ve Yeşil Sol Parti Milletvekili adayı Edhem Ünal, BİRTEK-SEN üyesi tekstil ve dokuma işçileriyle buluştu.

Karaca,  “Onların paraları, mafyaları varsa bizim de birçok direniş birikimine sahip işçi kardeşlerimiz var. Bu ülkede emek hakkını alacak. Bunun için hep birlikte mücadele edeceğiz” dedi.

“EMEK VE ÖZGÜRLÜK İTTİFAKININ EN ÖNEMLİ DAYANAĞI İŞÇİLER”

Milletvekili adayı Sevda Karaca, Emek ve Özgürlük İttifakının bu ülkede emekten, demokrasiden, barıştan, eşitlikten yana olan partiler olarak bir araya geldiklerini belirterek, “Emek ve Özgürlük İttifakının en önemli dayanağı işçiler. Özellikle ihracat rekorları kırılan bu kentte işçiler emekçilerin sözünü Meclise taşımak önemli. Cumhur İttifakı veya Millet ittifakının özellikle seçim bildirgelerine baktığımızda, ‘enflasyonu düşüreceğiz, özgürlükleri sağlayacağız, işçilerin önündeki engelleri kaldıracağız’ diyorlar. 20 yıldır bize ne yaşattıklarını biliyoruz. Biz bu dönem, bu ceberrut iktidara karşı tüm sorun alanlarının çözüme kavuşabilmesi için mücadele etmek üzere yan yana geldik” dedi.

“BAŞPINAR İŞÇİLERİNİN SORUNU MECLİSTE DUYULACAK”

Antep emekçilerinin sendikalaşma ve ekmek mücadelesinin yakından takipçisi olduklarını belirten Karaca, “Bir şeye güveniyoruz, onların paraları, mafyaları varsa bizim de bu zamana kadar ek zam mücadelesinden sendikalaşmaya, işten atmalara karşı yürütülen mücadeleden yoksullukla mücadeleye kadar birçok deneyimine ve birikimine sahip işçi kardeşlerimiz var. Bu ülkede emek hakkını alacak. Bunun için de hep birlikte mücadele edeceğiz. Başpınar işçilerinin sorunu Mecliste duyulacak” diye konuştu.

“PATRONLARIN İTTİFAKI’NA KARŞI EMEK VE ÖZGÜRLÜK İTTİFAKI”

BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen de, “Başpınar işçileri pandemi ve kriz gibi dönemlerde çok ağır bedeller ödedi; patronları ise ihracat rekorları kırdı. Yanımızda ise Emek ve Özgürlük İttifakını oluşturan partiler vardı. O yüzden işçi sınıfı, mücadele ederken kimin yanında kimin karşısında olduğunu görüyor. Eminim 14 Mayıs’ta da bu hafıza ile hareket edecek. Biz sendika olarak bütün işçilere çağrı yapacağız” dedi.

Meclistekilerin sermaye sınıfına hizmet ettiğini belirten Türkmen, “Şimdi karşımızdaki milletvekili adaylarına baktığımızda, pandemide kovidken çalıştırılan ve ölümüne sebep olduğu işçilerin hesabını veremeyen Çelikaslan Tekstil patronu İrfan Çelikaslan var. 3 günde 2 işçi öldü orada. Baksan’da kaynak yaparken önlem alınmadığı için iki işçi öldü. Şimdi onun patronunun eşi Derya Bakbak aday. Yine babasının fabrikası Aslansoy Tekstil; orada yangın çıkıyor ve bir itfaiye emekçisi ölüyor. Geçen yıl şubatta 35 fabrikada eylem olduğunda 150 işçiyi tazminatsız işten attı. Krizde 1500 işçiyi işten atan Merinos’un temsilcisi de aday” diyerek örnekleri sıraladı.

 “BİZİ EZENLER ŞİMDİ OY İSTİYOR”

Konuşmaların ardından işçiler sorularını yönelterek fikirlerini paylaştı. Ünal çuval işçisi, Çuval üreticisi eski AKP’li il başkanı Eyüp Özkeçeci’nin milletvekili adayı olduğunu hatırlatarak, “Biz zaten patronumuzu görmek istemiyoruz, Mecliste hele hiç görmek istemiyoruz. En yakın tarihte başımdan geçen olayı anlatayım. Zam talebimiz olduğu dönemde Öz İplik-İş’te sendikalıydık. Biz sendikayı istemedik, istifa ettik. Patron da söz vermişti, ‘maaşınızı düzelteceğim, bayramda da harçlık vereceğim’ dedi. Ne maaşımız düzeldi ne bayram harçlığı alabildik. Şimdi de bizden oy istiyor” dedi.

“TÜM TÜRKİYE’YE ÇUVALI BİZ ÜRETTİK NE HİKMETSE HİÇBİR ŞEY GÖRMEDİK”

Özkeçeci’nin 12 tane ihaleden 37 milyon lira ihale bedeli aldığı hatırlatılan konuşmada bir başka işçi de, “Özkeçeci’nin bir de şöyle bir özelliği var AKP il başkanı olmasından kaynaklı Türkiye’deki bütün kömür çuvalı ihalelerini kendisi alır. Geçen sene Suriye’ye çuval, kum torbası, çadır gönderdik. Pandemide ceset torbasının hepsini biz çıkardık; sadece Türkiye’ye değil dünyaya yolladık. Üzerinde devlet damgası olan bütün çuvallar bizden çıktı. Ama ne hikmetse bize ‘bir şey yok, para kazanamıyoruz’ diyorlar” diye tepki gösterdi. İşçiler, Emek ve Özgürlük İttifakı’nın çatı partisi Yeşil Sol Parti’den aday olan milletvekili adaylarının seslerini duyuracaklarına inanarak mücadeleyi büyüteceklerini söyledi.

Kaynak: Evrensel