DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş sendikası, MESS ile yaptıkları görüşmeler sonucu Schneider Enerji, Grid Solutions Enerji, Schneider Elektrik, ABB Power Grids ve Arıtaş Kriyojenik işyerlerinde 2 yıllık toplu sözleşme imzalandığını belirtti.

Bahsi geçen 5 işletmede 19-20 Ekim 2020 tarihlerinde başlayan ve arabulucu süreçleri tamamlanarak grev aşamasına gelen toplu sözleşme görüşmeleri kapsamında, Birleşik Metal-İş ile MESS, MESS'in davetiyle 2-3 Şubat 2021 tarihlerinde görüşmeler gerçekleştirdi.

Birleşik Metal-İş, 5 işletmeden yaklaşık 2 bin işçiyi kapsayan toplu sözleşme görüşmeleri için 2 gün boyunca yapılan müzakereler sonucunda işçileri memnun edecek ve beklentilerini karşılayacak bir seviyeye gelinmesi üzerine toplu sözleşmelerin imzalandığını belirtti.

SÖZLEŞMEDE YER ALAN MADDELER

5 işletmede imzalanan 2 yıllık toplu sözleşme sonucu;

*Ücretlerde ilk 6 aylık dönem için net 813 TL ile net 1080 TL arasında değişen tutarlarda artış sağlandı,

*Sosyal haklar ilk yıl için yüzde 26 oranında artırıldı,

*İkramiye, prim, erzak gibi haklarda iyileştirmeler yapıldı ve yeni haklar elde edildi,

*Bu işyerlerindeki işçiler de MESS tarafından yapılan Tamamlayıcı Sağlık Sigortasına dahil oldular, ayrıca eş ve çocuklar da işverenlerin ödemesi ile sisteme dahil olacaklar.

Birleşik Metal-İş yönetimi, imzalanan toplu sözleşmenin tüm işyerlerindeki işçilerin büyük coşku ve heyecanı ile kabul gördüğünü belirterek "Bu başarının sağlanmasında tezgahları başındaki üyelerimizden işyeri temsilcilerimize, şubelerimizden merkez yönetim kurulumuza kadar sendikamızın tüm birimlerinin koordineli çalışmasının, disiplin ve kararlılığının önemi büyüktür. İmzalanan sözleşmemiz başta metal işçileri olmak üzere, işçi sınıfımıza hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Evrensel