Oyuncu Hafsanur Sancaktutan'ın intihar ettiğini iddia eden magazin yorumcusu Bircan Bali, yaptığı açıklamalar nedeniyle tepki görmeye devam ediyor.

Oyuncu Hafsanur Sancaktutan'ın intihar ettiğini iddia eden Söylemezsem Olmaz yorumcusu Bircan Bali'ye tepkiler sürüyor.

Sancaktutan'ın iddiaları yalanlamasının ve yasal süreç başlatacağını duyurmasının ardından iddialarında ısrarcı olan Bali, sosyal medya kullanıcıları tarafından eleştiriliyor.

Kullanıcılar, ısrarcı tavrı devam eden Bali hakkında şunları söylüyor:

"Bircan Bali’nin kesinlikle sorunlu bir zihni olduğunu düşünüyorum hâlâ haklılık peşinde inanamıyorum. Problem kızın intihara teşebbüsü değil asıl sorun senin bunları anlatırken ağzını sularının akması ki bu kızın çocukluk travmaları var gerçekten kalbin kötü"

"Bircan Bali'nin tam olarak derdi nedir? Bir kadına psikolojik baskı yapıp intiharına sebep olmak mı? Şu kadını ekranlara çıkartanlara tepkinizi koyun ve malum kanalı izlemeyin!"

"Ağzının suyu aka aka bir genç kadının intihara teşebbüs ettiğini magazin haberi yapmak! Bunların bu ülkede magazin haberi yapıyor olması bu ülkenin insanına da haksızlık. Cahil! İntihar haberi yapılmaz. Hele magazin niteliği hiç taşımaz!"

"Bir oyuncu iddia odur ki intihara teşebbüs etmiş, bir TV programcısı da bunu yayınında dile getiriyor, oyuncu 'yok öyle bir şey iyiyim' diyor, TV'ci 'benim haberimi yalanlama, ilacın türüne kadar yazarım' diyor. İnsanlığınızı ne ara bu kadar kaybettiniz? Farz edelim doğru olsun sana ne? İntihar eşiğine gelen bir insanın psikolojik halini düşünüp 'peki' deyip kapatsan ölür müsün? O kızı neden daha da bunalıma sokma gayretine giriyorsun? Valla ürperiyorum artık. Oyuncuyu hiç tanımam ama bir insanın yaşamı, yaşama sevinci tüm haberlerden daha değerlidir."

"Peki Bircan Bali'nin hala konuşabiliyor olması. Yapmak istediğiniz haber ters tepince ben bir anneyim ve kızım var demek kaçıncı seviye. Elinizde haber varken bir anne olduğunuz ve bir kızınız olduğu aklınıza gelecekti. Bu arada mahkemeye gidersen, git lütfen diyor... Ki hâlâ söylüyorum haklı olsanız ne fark eder hanımefendi. Yaptığınız mahremiyet ihlalini, çirkinliği değiştirir mı? Ayrıca kesinlikle vermek istemediğiniz haberi ağzınız kulaklarınızda vermezsiniz ya gerçekten."

"Bircan Bali, kötülüğün vücut bulmuş hali. Israrla genç bir kadının intihar etmiş olduğunu savunuyor. Bu tip toksik insanların cidden tedavi görmesi gerekiyor."

"RTÜK gerçekten öpüşme sahnelerinin peşine düşeceğine Bircan Bali'nin ve o magazin programının peşine düşsün, ne cüretle bu kadar açık bir şekilde insanların hayatlarını ifşalayıp üstüne tehdit savurabiliyor."

"Bircan Bali'nin hâlâ bir yerlere çıkıp meslek adı altında bu tarz tutumlarda bulunması korkunç. Bırakın yahu şu insanları, velev ki söylediğin durum söz konusu bu da seni hiç alâkadar etmez ,insanları zor duruma sokmaya bayılıyorsunuz."

"Böyle bir bilginin Bircan Bali ile paylaşılmasını hastaneden mi acaba, eğer öyleyse kişisel verilerin korunması kanunu gereği alacakları ceza ne olurdu?"

"Geçmişte istismar mağduru olduğunu açıklamış birinin int*har teşebbüsünde bulunduğu iddiasını TV ve YouTube magazincileri ağızlarının suyu aka aka paylaşıyor. Kadın iddiaları yalanlıyor, bu sefer de ‘Hmm bize geçmedi, hap içmiştir belki’ diyorlar"

"Hadi diyelim ki bir anlık duygu yoğunluğu ile intihara teşebbüs etti. Bunun bu Bircan Bali'ye ne faydası var niye bu kadar üstüne gidip zaten belli ki sıkışmış bunalmış durumda olan insanı iyice sürüklüyor. Kalbim sıkıştı ya!"