Kayyım yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne (DBB) bağlı Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (DİSKİ), kentte su borcu olan yurttaşlara icra tehditli ihtarname gönderdi. İhtarnamede, 10 gün içerisinde belirtilen borcun ödenmemesi halinde icra takibinin başlatılacağı belirtildi.

Yeni Yaşam’da yer alan habere göre, DİSKİ'nin abonelere gönderdiği söz konusu ihtarnamede şöyle denildi: “İş bu borcunuzun 10 gün içerisinde DİSKİ veznelerine veya DİSKİ Genel müdürlüğünün anlaşmalı olduğu bankalardaki hesabına yatırılmasını/ödenmesini,

Belirtilen süre içinde, DİSKİ nezdindeki su aboneliğinizden kaynaklanan borcunuzun ödenmemesi halinde, İcra İflas Kanunu ve ilgili mevzuat uyarınca, icra daireleri marifetiyle, hakkınızda İcra takibi yoluna gidilerek haciz işlemlerine başlanılacağı, bu durumda ayrıca icra takibinden kaynaklanacak İCRA MASRAFLARI ve İCRA VEKALET ÜCRETİNİN de borca eklenerek, yasal faiziyle birlikte tahsiline gidileceği hususunu ihtaren bildirir.”

ON BİNLERCE ABONE ETKİLENECEK

Kentte tepkiye neden olan uygulamaya ilişkin ulaştığımız DİSKİ yetkilileri, uygulamanın son bir aydır yürürlükte olduğunu söyledi. Ayrıca ödenmemiş 3 fatura sonrası söz konusu ihtarnamenin yurttaşlara gönderildiği savundu.

Pandemi döneminde hayati öneme sahip suyun ücretsiz bir şekilde dağıtılması ve var olan su borçların ertelenmesine yönelik adımların atılması talepler edilirken, DİSKİ'nin uygulaması mağduriyetleri daha da arttıracak.

Öte yandan kentte on binleri bulan borçlu su abonelerinin bu uygulama sonucun icra takibine düşeceği tahmin ediliyor.

BİR YILDA İKİ ZAM

Öte yandan DİSKİ Genel Müdürlüğü, Ocak 2020'de suyun metreküp fiyatına yüzde 35 ile yüzde 330 oranında zam yapmıştı. Yapılan zammın üzerinden bir yıl geçmeden, merkez ve ilçelerde yüzde 24,82 ile yüzde 112,40 değişen oranda ikinci bir zam yapılmıştı.