Tunceli Üniversitesi'nde yaşanan e-mail karışıklığı bir "akademik jürideki" torpil olayını açığa çıkardı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Batu, "torpil yapılmasını" istediği bir akademisyenle ilgili e-maili, doçentlik jürisine atanan bir profesöre yollamak yerine yanlışlıkla akademisyenlerden oluşan bir mail grubuna gönderdi.

Tunceli Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Batu’ya yılbaşında bir kutlama mesajı gönderdi. Prof. Dr. Çopur’un yılbaşı mesajına 9 Ocak 2013 tarihinde cevap yazan Prof. Dr. Ali Batu, e-mailinde, iddiaya göre şöyle dedi:

"Saygıdeğer Utku Hocam merhaba,

Umarım iyisiniz ve her şey yolundadır. Hocam daha önce konuşmuştuk bu arkadaş sevdiğim bir dostum. Ekteki dosyanın size yardımcı olabileceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı. Gönderilen e-mailin ekinde ise Tokat’taki Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde görevli Yrd. Doç. Dr. Cemal Kaya’nın yayınlanmış makalelerinin listesi ve açıklamaları yer aldı.

E-MAİLİ BÜTÜN GRUP GÖRDÜ

Prof. Dr. Ali Batu’nun, Prof. Dr. Ömer Utku Çopur’a yazdığı e-mail, Gıda Mühendisleri grubundaki herkes tarafından görülünce ’torpil e- maili’ tartışması başladı.

Bunun üzerine Prof. Dr. Ali Batu, e- mailin bütün grup üyelerine gittiğini fark etti, bu kez grup üyelerine hitaben bir e-mail yazdı.

Prof. Dr. Batu, ilk e-mailin ’sehven’ gönderildiğini belirterek şöyle dedi:

"Saygıdeğer Koordinasyon Kurulu Üyeleri,

Koordinasyon Kurulu’nun e-mail adresine tarafımdan sehven bir e-mail gönderilmiştir. Burada bir art niyet yoktur, aranmaması da gerekir. Bu konuları her birimiz çok iyi biliyoruz ki, her zaman iyi olan dosyalar kazanmaktadır.

Haksızlık her nerede olursa olsun, yıllardan beri mücadelesini veren birisi olarak hiçbir kimsenin haksız olarak kayrılmasına karşıyım ve istemem de.

TEPKİ E-MAİLLERİNİ SİLDİRDİ İDDİASI

Prof. Dr. Ali Batu’nun, Bursa Uludağ Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Utku Çopur’a yazdığı e-mailin Gıda Mühendisliği grubundaki herkese gitmesinin ardından, bazı üyeler duruma tepki gösterdi.

Niğde Üniversitesi’nden bir profesör, "Hayrola bu nedir? Kim kime nasıl yardımcı oluyor? Neler dönüyor? Bu liste ne amaçla kullanılıyor? Lütfen bir açıklama" diye yazdı.

Aksaray Üniversitesi’nde görevli bir profesör ise gönderilen e-maile "ilginç" diye yazdı.

İddiaya göre Prof. Dr. Batu’nun, gruptaki arkadaşlarından rica ederek, tepki maillerinin silinmesini ve grup içinde mesajlaşmayı durdurmalarını istedi. Bu isteğin ardından da e-mailler kesildi.