Cezaevlerinde 300 bin civarında tutuklu ve hükümlü koronavirüs (Kovid-19) tehdidi altında. AKP ve MHP’nin ortak hazırladığı infaz düzenlemesi Meclis’te görüşülürken, cezaevlerinde bir hükümlü koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi.
 
Cumhuriyet’te yer alan habere göre; Samsun Bafra T Tipi Cezaevi’nde 3 yıldır tutuklu bulunan Mehmet Yeter (70), geçtiğimiz hafta koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Şeker hastası olan Yeter’in, sağlık sorunları nedeniyle 16 Mart’ta 19 Mayıs Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldığı ve 23 Mart tarihinde sol bacağının kesildiği öğrenildi. 26 Mart’ta hastaneden taburcu edilerek, bu kez de cezaevine gönderildi. Cezaevinde fenalaşan Mehmet Yeter, tekrar kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.
 
Cumhuriyet Savcısı tarafından Samsun Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü’ne gönderilen yazıda, “Mehmet Yeter isimli hükümlü Covid-19 hastalığına bağlı nedenlerden dolayı vefat etmiştir. Kişinin ailesine ulaşılamamıştır. Şahsın bulaşıcı salgın hastalık sebebiyle vefat etmiş olması sebebiyle morg gibi ortak sağlık kullanım alanlarında uzun süre bekletilmesinin toplum sağlığının riske sokması ve bulaşıcı hastalık yayılma riskinin artması sebebiyle gerekli önlemler alınarak bekletilmeden talimatın tarafınıza ulaşmasıyla kişinin defin edilmesi rica olunur” ifadelerine verildi.
 
Mehmet Yeter’in cenazesi, savcılığın yazısının ardından Mezarlıklar Müdürlüğü ekipleri tarafından toprağa verildi.
 
‘BİR HAFTA SONRA ÖĞRENDİM’
 
Mehmet Yeter’in oğlu Ferhat Yeter, babasının öldüğü bilgisinin cezaevi yönetimi tarafından kendisine bildirilmediğini belirterek, “Ölümünün üzerinden beş gün geçmesine karşın hiçbir şekilde ne Samsun Cezaevi kurumu ne de herhangi bir kurumdan tarafımıza haber verilmeden defin işlemi gerçekleştirmiştir. Ölüm haberini önceki gün bir tutuklunun beni aramasıyla öğrendim” dedi.