Seçim yasakları başladı. Anket sonucu yayınlamak da bu kapsamda ancak anket yayınları sürüyor.

Bugün Konda’nın tahminleri açıklanmıştı: BURADA

AG Araştırma şirketi sahibi Adil Gür de 2014 yerel seçim sonuçları için tahminlerini açıkladı. Son anketi de internethaber.com ile paylaşan Gür, AK Parti için yüksek oy tahmininde bulundu.

Adil Gür'ün seçim sonuçları tahminlerinde AK Parti'nin oyu yüzde 45'in üstüne çıkıyor. Adil Gür, 3 büyük il için seçim sonuçları tahminlerini de paylaştı ve son anketi verdi.

Adil Gür iller bazında seçim sonuçlarının Türkiye için sürpriz olacağının altını çizdi.

Türkiye genelinde AK Parti'nin oy oranının yüzde 40'ın altına düşmeyeceğini belirten Adil Gür'ün seçim tahminleri şöyle...

İSTANBUL VE İZMİR'DE SÜRPRİZ YOK, ANKARA ÇOK ÇEKİŞMELİ

"İstanbul ve İzmir'de sürpriz beklemiyorum. İstanbul'da AK Parti, İzmir'de CHP rahat kazanacak gibi görünüyor, yaptığımız araştırmalarda bunu görüyoruz. Ankara seçimleri oldukça çekişmeli geçecek diye düşünüyorum. Elimdeki anket verilerine baktığımda Ankara'daki seçimin galibini bugünden kestirmek çok zor. Çünkü araştırmalarımızın yüzde 1,5-2 gibi istatistiki hata payı var. Oranlar birbirine o kadar yakın ki, çıkabilecek hiç bir sonuç beni şaşırtmaz."

AKDENİZ'DE SÜRPRİZ YAŞANACAK, DÖRT İLDE DE AK PARTİ YARIŞIN İÇİNDE

"Türkiye'de sürpriz yapacak çok il olacak. Özellikle Akdeniz Bölgesi'nde kıyı illerimiz en fazla sürprizlerin yaşanacağı iller. Mersin'de, Adana'da, Antalya'da, Hatay'da kıyasıya bir rekabet var ama sürpriz sonuçlar çıkacak. Adana ve Mersin'de AK Parti ve MHP yarışıyor, Antalya ve Hatay'da ise AK Parti ve CHP yarışıyor. Yani yarışan aynı partiler değil ama dördünde de yarışan AK Parti."

HATAY DA ANKARA GİBİ

"Hatay'da Ankara gibi. Hatay'da da AK Parti ve CHP arasında kıyasıya bir yarış var. Bu ilde kim kazanırsa kazansın 1-2 puan farkla kazanacak, rahat bir şekilde kazanmayacak."

MANİSA'DA MHP SÜRPRİZİ

"Manisa ilk kez Büyükşehir olarak seçime katılan illerden biri. Burada MHP sürpriz bir şekilde, rahat bir şekilde seçimi kazanacak. Balıkesir'de 3'lü bir yarış var AK Parti, CHP ve MHP arasında."

"Edirne'de mevcut belediye başkanı Hamdi Sedefçi DSP'den aday oldu, Sedefçi'nin alacağı oy oranına göre bir sürpriz yaşanabilir. Tekirdağ'da da kıyasıya bir yarış var orada da bir sürpriz yaşanabilir."

KÜTAHYA'DA MHP SÜRPRİZ YAPACAK

"Kütahya sürpriz olacak. Kütahya AK Parti'nin yüzde 60-70 oy aldığı bir il ama bu seçimde MHP sevilen bir ismi aday gösterdi, MHP orada sürpriz yapabilir."

ORDU AK PARTİ'NİN OLACAK

"Karadeniz'de Ordu'da çok büyük sürpriz olacak. Şu anda mevcut belediye CHP'li ama AK Parti Ordu'da yüzde 90 kazanacak."

URFA'DA AK PARTİ RAHAT KAZANIR

"Urfa'da BDP ile AK Parti arasında bir yarış olduğu söyleniyor ama ben böyle bir yarış olduğunu düşünmüyorum, AK Parti'nin Urfa'da rahatlıkla seçimi kazanacağını düşünüyorum."

MARDİN BDP'YE GEÇECEK

"Mardin Büyükşehiri BDP kazanacak, burası da sürpriz illerden biri. Mardin, AK Parti'den BDP'ye geçecek."

17 Aralık ve sonrasında yaşananların kamuoyu üzerindeki etkilerini de anlatan Adil Gür sözlerine şöyle devam etti:

17 ARALIK'IN ETKİSİ SINIRLI

"Son zamanlarda yaşananların, ortaya çıkan ses kayıtlarının etkisi sınırlı oldu. Ben yaklaşık 17 Aralık'tan bu yana şunu söylüyorum; Bu bir yerel seçim ve yerel seçimde farklı dinamikler var. Birincisi, kutuplaşma nedeniyle oy verenler var. Bu kutuplaşanlardan zaten iktidara oy verenler kasetlerin hiçbirine inanmadı, oy vermeyenler de kasetlerin hepsini doğru kabul etti. İkincisi, seçmen her seçimde olduğu gibi, gündelik yaşantısına, ekonomiye, aldığı hizmete bakarak oy verir. Bunun da etkisi önemli. Üçüncüsü, bu seçimde yere seçimlere özgü aday etkisi veya iş başındaki yerel yöneticinin başarısının etkisi de var."

İşte AG Araştırma şirketi'nin yaptığı son anketin sonuçları:











(Kaynak: internethaber.com)