İzmir Buca’daki Seyfi Demirsoy Eğitim Araştırma Hastanesi Acil Servisinde görevli Doktor Uğur Alabaş, mesai esnasında kalp krizi geçirdi.

Alabaş’ın, çalışma arkadaşıyla birlikte bir gecede 973 hasta ile ilgilendiği öğrenildi.

Sözcü gazetesinden Latif Sansür’ün haberine göre, Çocuk Acil Servisi’nde nöbeti tutan iki doktordan biri olan Alabaş, sabaha karşı 04.25 sıralarında şeker hastalığı için kullandığı insülin ilacını kendisine uyguladı. Fakat, iş yoğunluğu nedeniyle yemek yeme fırsatı bulamadı.

Kan şekeri normal değerlerinin altına düşen Alabaş, hasta muayenesi sırasında bilincini kaybedip, bayılarak yere düştü.

Hekim arkadaşının müdahale ettiği Dr. Uğur Alabaş'ın kalp krizi geçirdiği belirlendi. Alabaş, çağrılan ambulans ile Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gönderilerek tedavi altına alındı.

Çocuk Acil Servisi Nöbet Notuna göre, Dr. Uğur Alabaş ile hekim arkadaşı 10'u adli vaka, 973 çocuk hastaya müdahale etti.

Ortopedi, Yenidoğan, Çocuk Cerrahi, Kadın Doğum, Göz, KBB, Çocuk Servisi ve Çocuk Enfeksiyon bölümünde 23 konsültasyona katıldı.

“İNSANLIK DIŞI ÇALIŞMA TEMPOSUNA ACİL ÇÖZÜM BULUNMALI”

Şeker hastası hekimin gece nöbetine bırakılmasının yasalara aykırı olduğunu belirten Dr. Eren Yağcı, “Dahiliye uzmanıyım, işyerlerinden görüş sorulduğunda ‘gece nöbet tutması vardiyalı çalışması uygun değildir’ şeklinde kanaat belirtiyorum. Bu olay aynı zamanda iş kazası olarak değerlendirilmeli” derken, başka bir doktor ise , “Bu insanlık dışı çalışma temposuna acil çözüm bulunmalı” ifadelerini kullandı.