Eylemlerde bir gencin gaz bombasından ölmesinden sonra Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, polisin protesto gösterilerini bastırmak için kullandığı gaz bombalarını yasaklama kararı aldı.

Cazeneuve,  ekimde ülkenin güneyinde düzenlenen çevreci eylemde söz konusu bombanın kullanımı sonucu bir gencin hayatını kaybetmesi üzerine bu kararın alındığını söyledi.

Konuyla ilgili müfettişlerin hazırladığı raporları incelediğini belirten Cazeneuve, "Bu tür bir bombanın kullanımı, 21 yaşında genç bir insanın ölümüne yol açtı. Böyle bir olayın tekrarlanmasını istemiyorum ve bu yüzden kamu düzenini sağlamak için güvenlik güçlerinin bu bombayı kullanmasını yasaklıyorum" ifadesini kullandı.

Ülkenin güneyindeki Sivens Ormanı'nın yok olmasına yol açacak baraj inşasını engellemek üzere düzenlenen çevreci eylemlerde jandarmanın kullandığı saldırı amaçlı gaz bombası, Remi Fraisse isimli gencin ölümüne yol açmıştı. Tarn bölgesi yerel meclisinde geçen ay yapılan oylamada, gencin ölümüne yol açan çevreci eylemlerin ardından, baraj inşasının askıya alınması kararı çıkmıştı. 

Türkiye'de ise Gezi eylemleri sırasında kullanılan gaz bombaları birçok ölüme ve yaralanmaya neden olmuştu. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ise 2015 yılında bir buçuk milyondan fazla gaz ve ses-ışık bombası almayı planladığı bildirilmişti. 

Planlanan alımların yapılması Türkiye’de her 50 kişiye bir fişek düşecek.