AK Parti, kampanyayla duyurup bir günde yayından sildiğıi "Yalan Üretim Merkezi" videosunun ardından bir çizgi film daha hazırladı. Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüsüne karşı hazırladığı animasyonda 'Çılgın Hırsız' filminin kahramanları Gru ve Minyonlar yer alıyor. 

"Çılgın Hırsız filminin kahramanları Gru ve Minyonlar’ın #COVID19 pandemisinin üstesinden gelmek için sizlere önerileri var" notuyla paylaşılan videoda "Mecbur kalmadıkça evden çıkmayın, birbirinize karşı nazik olun" mesajı veriliyor, maske, mesafe, hijyen kuralları anımsatılıyor. Animasyonda, evde kalanlara da önerilerde bulunuluyor. 

NE OLMUŞTU?

Muhalefetin '128 milyar dolar nerede?' kampanyasının ardından Medya ve Tanıtım Başkanlığı'na getirilen Hamza Dağ ve ekibi CHP'ye yönelik "Yalan Üretim Merkezi" adlı çizgi film yayınlamıştı. Zekice hazırlanmadığı gerekçesiyle AK Parti içinden de yoğun eleştiri alan çizgi film yayından kaldırılmıştı. AK Parti'ye yakın gazeteciler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çizgi filmi beğenmediğini ve bu nedenle yayından kaldırıldığını ileri sürmüştü.