Bingöl Valiliği 5, 6 ve 7 Eylül tarihlerinde yapılması planlanan miting, açık hava toplantısı, gösteri ve yürüyüşlerinin yasaklandığını açıkladı.

Bingöl'de Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bögeler Partisi'nin (DBP) 6 Eylül'de düzenlemek istediği miting de yasak kapsamında bulunuyor.

HDP ve DBP'nin ortak düzenleyeceği ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile DBP Eş Genel Başkanı Sabahat Tuncel, Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken ile Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy'un katılacağı, 'Tecrite son barışa ses vermek için alanlardayız' mitingi, Valilik kararı ile yasaklandı.

Valilik tarafından konu ile ilgili yapılan yazılı açıklama şöyle:

"İlimizde tesis olunan huzur ortamı ile milli güvenlik ve kamu düzeninin bozulmaması, Cumhuriyetin temel nitelikleri, devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğü, başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla, 2935 Sayılı Olağanüstü Hal Kanunu’nun 11'inci ve 14'üncü maddelerine istinaden ilimiz genelinde 05-06-07 Eylül 2016 tarihlerinde yapılacak olan her türlü miting, halk buluşması, açık hava toplantısı, gösteri yürüyüşü, oturma eylemi, basın açıklaması, stand açma, çadır kurma vb. türdeki tüm etkinlikler yasaklanmıştır."