Bingöl’de, PKK’liler ile korucular arasında çatışma çıktı. Çatışmada, 1 güvenlik korucusu hayatını kaybederken, 1 güvenlik korucusu da yaralandı.

Şırnak’ta evinin önünde silahlı saldırıya uğrayan korucu Mehmet Paksoy, yaşamını yitirdi.

Siirt’te askeri aracın geçişi sırasında patlama oldu. Saldırıda can kaybı yaşanmadı.

Bingöl merkeze bağlı Alıncık Köyü yakınlarında, PKK’liler ve korucular arasında çıkan çatışmada, korucularından Nesip Özen yaşamını yitirdi. Bir diğer korucu Nihat Çelik ise ağır yaralandı.

YARALI KORUCU AMELİYATA ALINDI

Çatışmanın ardından bölgeye jandarma özel harekat ve komando timleri gönderildi. Nesip Özen’in cenazesi ve yaralı Nihat Çelik, Bingöl Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Çelik’in ameliyata alındığı öğrenildi..

ŞIRNAK’TA SİLAHLI SALDIRI

Şırnak’ın Uludere ilçesinde güvenlik korucusu Mehmet Paksoy, evinin önünde silahlı saldırıya uğradı. Saldırının ardından olay yerine polis ve sağlık ekipleri gönderildi. Sağlık görevlileri Paksoy’un hayatını kaybettiğini belirledi.

ASKERİ ARACIN GEÇİŞİ SIRASINDA PATLAMA

Siirt’in Pervari ilçesinde, yolda patlayıcı aramak için görevlendirilen timi taşıyan zırhlı araca, öğlen saatlerinden saldırı düzenledi. Yola döşenen el yapımı patlayıcı (EYP), askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirildi.

Saldırıda, yaşamını yitiren ya da yaralanan olmadı. Bölgeye sevk edilen güvenlik güçleri, harekat başlattı.

Öte yandan, saat 16.30 sıralarında aynı yol güzergahında, uzaktan kumandalı 2 el yapımı patlayıcıyı fark edildi. Patlayıcılar, güvenlik önlemlerinin ardından etkisiz hale getirdi.