Başbakan Binali Yıldırım, yeni dönemde Meclis Başkanı olacağı yönündeki iddiaları değerlendirdi.

2023 seçimlerinin de Kasım ayına alınabileceğini ifade eden Yıldırım, “Bu yerel seçimler yapılır, parlamentoda partilerin uzlaşması suretiyle takip eden 2023 seçimleri kasıma alınabilir” dedi.

Yıldırım, “Onun kararını ben vermem. Şöyle söyleyeyim, benim liderim, partimizin genel başkanı ve partimiz ne yönde karar alırsa, neyi münasip görürse biz her türlü görevi yaparız. Bu da çok uzun bir süre değil. Yakında ne olacağı belli olur” dedi.

24 Haziran seçim sonuçlarını değerlendiren Yıldırım, "1 Kasım seçimlerine göre AK Parti'nin oyunda, milletvekili sayısında düşme var. Bu da bize bir mesajdır. AK Parti olarak bu mesajı aldık" ifadesini kullandı.

Yıldırım, “Bizim kaybolan oylarımız ortağımızda, ortağımızın kaybolan oyları da başka bir partide. Sonuçta herkes memnun halinden. Parlamento yapısı da bu haliyle herhangi bir sorun teşkil etmiyor. AK Parti’nin içinde olmadığı hiçbir yasama faaliyeti sonuç çıkarmaz” yorumunda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne değinen Yıldırım, "Bütçe Kanunu dışında hükümetin Meclise kanun getirme yetkisi yok. Bu neyi gösteriyor? Meclisin yasama konusunda mutlak gücünü, hakimiyetini gösteriyor" ifadesini kullandı.

Yıldırım şöyle konuştu:

Yeni kabine pazartesi açıklanacak ve OHAL de böylece tamamlanmış olacak. OHAL kalktığında terörle mücadelenin zafiyete uğramaması için ihtiyaç olan düzenlemeler yer alacak. Yarın son kanun hükmünde kararnameyi yayınlayacağız.

Fransa 719 gün olağanüstü hal ile yönetildi. Neyin üzerine? Bir terör saldırısından sonra. Darbe, kalkışma falan değil.

(Bedelli askerlik) Yeni hükümet açıklanacak, önündeki birçok gündem maddesinden bir tanesi de bu olacak.

Bu yerel seçimler yapılır, parlamentoda partilerin uzlaşması suretiyle takip eden 2023 seçimleri kasıma alınabilir.

Kaynak: Habertürk