AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, AK Parti Ankara İl Başkanlığı İstişare Kampı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Seçimlerin 2023'ün haziran ayında yapılacağını savunan Yıldırım, teşkilat üyelerinden seçime hazır olmalarını istedi.

Yıldırım, Türk lirasının döviz karşısında değer kaybetmesiyle ilgili, "Son zamanlarda yaşanan döviz kurundaki ritim bozukluğunu bir tarafa bırakırsak ekonomimizin temelleri sağlam. Onu da kontrol altına alıyoruz. Zorluklarımız elbette ki var, bunun farkındayız, bunları görmezden gelmiyoruz, üzerine üzerine gidiyoruz ve bu zorlukları da inşallah aşacağız, aşıyoruz" dedi.

Antalya'da gerçekleşen kampta muhalefetin erken seçim talebinde bulunduğunu ifade eden Yıldırım, "'Umut, fakirin ekmeğidir' derler. Tabii ki seçim isteyecekler, bunu da doğal karşılamak lazım. 15 sefer mindere çıkmışlar, yenilmişler. 16'ncı kez de çıkacaklar, yine yenilecekler" diye konuştu.

AK Parti'nin 20 yıldır iktidarda olduğunu hatırlatan Yıldırım, "Tabiri caizse şeytan taşlamaktan iş yapmaya neredeyse zaman bulamadık. Arta kalan zamanlarda da ülkemizin 50 yıllık, 70 yıllık biriken işlerini yapa yapa bugünlere geldik" diye konuştu.

'SANAL ALEMLERDE YALANI İLK ÖNCE SÖYLEYEN KAZANIYOR'

Türkiye'nin geçmişine değinen Yıldırım, AK Parti ile doğan çocukların internet çocuğu olduğunu, hayata ve siyasete bakış açılarının da farklı olduğunu anlattı.

2023'te 3 kuşağın bir arada karar vereceği bir seçimin yaşanacağını vurgulayan Yıldırım, şunları söyledi, "2019 yerel seçiminde bir nebze dijital siyaset, sosyal ağlar üzerinde yapılan siyaset tecrübe edildi. Bu siyaset benzetme yapacak olursak delikli demir icat oldu, mertlik bozuldu. Sosyal ağlarda atış serbest. Söylediğiniz şeyin gerçek olmasının hiç önemi yok. Bu sosyal ağlarda, sanal alemlerde yapılan siyasette tamamen yalanı ilk önce söyleyen kazanıyor. Benzetme yapacak olursa yalanı söyleyen dağlar aşıyor, doğruyu söylemeye devam eden düz yolda şaşıyor."

'2023'Ü HALLEDERSEK 2024 DAHA KOLAY OLUR'

Genel Başkanvekili Yıldırım, 2023 ve 2024'te gerçekleştirilecek seçimlerin Türkiye'nin geleceği açısından önemli olduğunu belirtti. İki seçimin de ayrı düşünülemeyeceğini ifade eden Yıldırım, "2023 olmadan 2024 olmaz. O halde önce 2023'e hazırlanacağız. Belediye başkanlarımız, ilçelerimiz beldelerimiz köylerimiz mahallelerimiz bütün yoğunluğumuzu 2023'e ayıracağız. Çünkü 2023'ü halledersek 2024 daha kolay olur, 2023 olmazsa 2024 daha kolay olmuyor" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'rekor oyla' tekrar Cumhurbaşkanı seçilmesi konusunda teşkilat üyelerine çağrıda bulunan Yıldırım, "Sosyal ağlar, siyasi faaliyetlerde önemli. Zorluğumuz, biz ilkelere sahip partiyiz, hep doğruları söyleyen partiyiz, yapacaklarımızı söyleriz, yapamayacaklarımızın sözünü vermeyiz ama sosyal ağlarda böyle bir ilke yok. Delikli demir çıktı, mertlik bozuldu. Böyle bir sosyal ağı yok sayamayız. Sosyal ağlar bu seçimin en önemli belirleyicisidir. Burada bu ağları yasaklamakla falan olmaz. Aynı araçları daha etkin ve zamanı da ışık hızıyla kullanarak öne geçeceğiz. İlk söyleyen kazanıyor. Arkasından gelen aynı etkiyi sağlayamıyor. Gündemi oluşturmaktan bahsediyorum. Oluşturulan bir gündemin arkasına takılmaktan bahsetmiyorum. Bazı düşünürler yazarlar sosyal ağlar üzerinden yapılan kampanyaları 'yalanın siyaseti' diye tanımlıyorlar. Etkisi çok kısa sürüyor ama kalıcı etkisi de var" ifadelerini kullandı.