AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim meydanlarında sık sıkı yok saydığı “Kürdistan” ifadesini  Diyarbakır’da kullandı.

Yıldırım, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün davet ettiği millet temsilcilerinin arasında Kürdistan mebusu da vardı” dedi.

AKP’nin İstanbul Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İstanbul seçimleri için destek amacıyla Diyarbakır’a geldi.

Partisinin Diyarbakır il başkanlığını ziyaret eden Yıldırım, daha sonra Sur ilçesinde esnaf ziyaretinde bulundu.

Ziyaretleri sırasında açıklamalarda bulunan Yıldırım, “İstiklal mücadelesini başlatırken daha savaş yıllarında bile Ankara’da Büyük Millet Meclisi’ni toplayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün davet ettiği millet temsilcilerinin arasında Kürdistan mebusu da vardı, Lazistan mebusu da vardı, Anadolu’nun her tarafından temsilci vardı” dedi.

ERDOĞAN ‘KÜRDİSTAN YOK’ DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 31 Mart'ta seçim çalışmaları boyunca meydanlarda sık sık dile getirdiği “Benim ülkemde 'Kürdistan' diye bir bölge yok” ve “Defolun, Kürdistan’a gidin” ifadelerinden sonra Yıldırım’ın “Kürdistan mebusu” açıklaması dikkat çekti.

Ayrıca AKP'li vekil Mehdi Eker'in Yıldırım'ın bu ifadelerini kafa sallayarak, onaylaması da gözlerden kaçmadı.

‘KÜRDİSTAN’ DİYEN BAYDEMİR’E CEZA VERİLMİŞTİ

Yıldırım’ın “Kürdistan mebusu” hatırlatması, dönemin HDP Urfa Milletvekili Osman Baydemir’in 13 Aralık 2017’de Meclis Genel Kurulu’nda “Ben bir Kürt evladı olarak, Kürdistan'dan gelen bir temsilci olarak istediğim şey bu çatı Türk ve Kürt ortak çatısı olmasıdır” ifadeleri üzerine Meclis Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı'nın oluruyla iç tüzüğün 163'üncü maddesi kapsamında “geçici çıkarma” talebi ardından genel kuruldan çıkarıldı.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı