Twitter mobil kullanımda yeni bir yenilik daha getirmeye hazırlanıyor. 

Bazı kullanıcılar bugün Tweet yazma ekranlarında fotoğraf simgesinin yanında hareketli resim formatıGIF’ yazısını gördü. Özellik şimdilik test aşamasında ve Twitter'dan da herhangi bir resmi yorum yapılmadı.

Bazı akıllı telefonlar, hareketli resim formatı GIF'i oynatamıyor. Pek çoğu da bu formatta kayıt yapamıyor. Buna karşın, bilgisayardan yüklenen GIF'ler Twitter'da oldukça popüler.

Twitter, veritabanındaki mevcut GIF dosyalarını "komik tepkiler" olarak mı kullanacağı, yoksa çekilen videoları da GIF'e mi dönüştüreceği henüz bilinmiyor. Ancak butonu ilk tıklayanlardan biri olan Twitter kullanıcısı Phil Pearlman, ilk seçeneği işaret ediyor.

Pearlman butona tıkladığında hazır GIF dosyaları gördüğünü ve bunların duygu durumuna göre kategorilendirmiş olduklarını söyledi.

Facebook ve Yahoo gibi mesajlaşma uygulamalarında da benzer bir özellik var. Bu firmalar, Giphy ve Tumblr gibi geniş seçenek yelpazesine sahip firmalarla ortaklığa gitti. Twitter'ın kataloglama için kimle çalıştığı ise şimdilik bilinmiyor.

Twitter'ın ise GIF'ler sayesinde daha çok içeriğe ve reklam gelirine ulaşması bekleniyor.

(Kaynak: TechCrunch)