Küresel olarak dünyada en büyük ihtiyaç duyduğumuz sorunların başında enerji gelmektedir. Gelişmiş ülkeler kendi enerjisini hidroelektrik, nükleer enerji santraller kurarak karşılamaktadır. Kendi ihtiyacını karşılayamayan ülkeler ise dışarıdan satın alma suretiyle gidermektedir. En çok talep edilen enerjinin başında elektrik enerjisi gelir. Aydınlatma enerji tüketiminin önemli payına sahiptir.

Dünyada enerjiye olan talebi azaltmak ve verimliliği artırmak için ciddi anlamda yatırımlar yapılmaktadır. Daha az tüketim ile daha çok aydınlatma sağlanması için çalışmalar hız kesmeden devam etmektedir. Dünyada enerji tasarrufunu azaltmak adına ilk atılan adım philips, osram,ve general gibi büyük firmalar tasarruflu ampulleri üretti.

Tasarruflu ampuller aslında floresan lambanın çeşitli şekillerde kıvrılmış halidir. Tasarruflu ampul flamanlı akkor ampule göre %80 daha az elektrik tüketmektedir. Şimdi gelelim teknolojinin son harikası olan LED Aydınlatma’da yüksek ışık gücüne ulaşmak ve maximum performansa ulaşmak. Daha önce belirttiğimiz tasarruflu ampul flamanlı akkora göre %80 az enerji tüketirken LED’de tasarruflu ampul ile kıyaslandığında çok daha az enerji tüketmektedir.

Led  fiyatları hakkında daha detaylı bilgi almak için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz

https://www.silverled.net/urun-kategori/led-ampul-urunleri

Aydınlatmada Enerji Tasarrufu Ve Yöntemleri

3w G4 kapsül led Ampul 12/24V ülkemizde üretilen toplam enerji kaynağının %25‟i Çeşitli aydınlatma hizmetlerinde kullanılmaktadır. Çevremizde oldukça sık olarak Kullanılan akkor flamanlı ampuller elektrik akımının %95‟ini ısıya çevirerek, sadece şok küçük bir kısmını ışığa dönüştürmek suretiyle aydınlatma imkanı sağlamaktadır.

E27, GU10, MR16, G13, duylu 12V,24V,220V ile aydınlanan yerlerde bir takım olumsuzluklardan biride sıcak iklimlerden kaynaklanan ilave ısı sıcaklığını azaltmak için klima kullanımı ihtiyacının daha fazla artmasıdır demektir.

Son zamanlarda oldukça gelişmiş olan kompakt T5,T8 LED bant armatürler gereksiz ısınmalara meyil vermediği gibi Tasarruflu ampule göre yaklaşık olarak 5 katı daha fazla verimli aydınlatma sağlamaktadır. Örnek verecek olursak , 100 Watlık gücünde bir lambanın sağladığı ışık miktarına eş değerde SMD 2835,5630,5050 veya 5730 modelinden 20 Watt‟lık mercekli led Ampulden daha çok verim sağlamak mümkündür.

Verimli ve markalı olan lambaların diğer bir avantajı kullanım sürelerine bağlı olarak normal piyasadaki ampullere göre çok daha dayanıklı olmasıdır. Yaklaşık kullanım ömrü 6 aydır. Oysa kaliteli ve garantili bir ürünlü kompakt led floresan ampul 4-5 sene gibi uzun bir kullanım süresi yaklaşık olarak öngörülmektedir.

 Çok verimli olmamasına rağmen normal enerji düşmanı eski ampuller maliyet bakımından ucuz olduğundan hem vatandaşlarımızın hem de kamu binalarının ihtiyaçları dahilinde teklif alınarak yaygın bir şekilde tercih edilmektedir.

Led  fiyatları hakkında daha detaylı bilgi almak için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz

https://www.silverled.net/urun-kategori/led-bant-armaturler