Instagram’ın kavuştuğu ilk yenilik sayesinde çekilen hikaye üzerine bir internet sitesine bağlantı verilebiliyor.

Bu yeniliğin özellikle markalar tarafından kullanılmasını isteyen Instagram, ürünle ilgili çekimlere ürün tanıtım ya da satış bağlantısı eklenebilmesini sağlıyor. Bu özellik, şimdilik doğrulanmış Instagram hesaplarında kullanılabilecek.

Benzer şekilde fotoğraflarda olan etiketleme özelliği de artık Hikayeler’de yerini aldı. Bir hikaye çekimi yapıldıktan sonra, metin ekleme seçilerek @kullanıcıadı yazıldığında, etiket devreye girecek. Altı çizili olarak gözükecek olan bu etikete tıklanarak, belirtilen hesaba ulaşılabilecek.

Etiketlenen kullanıcılar, tıpkı fotoğrafta ya da yorumlarda olduğu gibi, bir bildirim alacaklar. Kendilerinin eklemediği bir hesaptan gelen bildirim de, fotoğraf ve yorumda olduğu gibi İstekler kısmında görülebilecek.

Bir hikayeye en fazla 10 kişi etiketlenebilecek ancak bunların her birinin ekranda metin kutusu olarak görüntülenecek. Etiket özelliği, bağlantıların aksine tüm Instagram kullanıcılarına açık olacak.

BOOMERANG UYGULAMASINA GEREK KALMADI

Bir saniyelik video döngüleri yaratan ve ayrı bir uygulama olarak hayatımıza giren Boomerang’ın bu işlevi artık Instagram Hikayeleri içinde yer alıyor. Çekim yaparken artık altta Normal ve Boomerang seçenekleri çıkacak. Buradan Boomerang’ı seçerek, video döngüleri hazırlanabilecek.

Eskiden Boomerang uygulaması ile yapılan bu çekimler, sadece Hikayeler’de işe yarıyor. Instagram’daki normal gönderiler için kamera açıldığında karşınıza çıkmıyor, fakat kullanmak isterseniz hikayeyi kaydedip, normal gönderi yaparak hesabınıza ekleyebilirsiniz. Boomerang özelliği de herkese açık olacak.

KAYNAK: Tekmono