Dünyanın önde gelen teknoloji üreticilerinden Apple, piyasaya süreceği yeni iPhone SE'yi görücüye çıkardı.

Apple'ın  yeni telefonu iPhone SE başta olmak üzere yeni ürünlerini tanıtmaya saat 19.00'da başladığı program sona erdi. Programda iOS 9.3 güncellemesinin bu gece yayınlanacağı da açıklandı. iPhone SE ve yeni iPad Pro 31 Mart'ta satışa çıkacak. 

TEKNİK ÖZELLİKLER

Sosyalmedya.co'nun haberine göre, iPhone SE’nin teknik özellikleri ve fiyatı belli oldu. Apple’ın bugün yaptığı etkinlikte tanıtılan iPhone SE, 4 inç ekrana sahip.

Yeni telefonun alüminyum dizayn, paslanmaz çelikten Apple logosuna sahip olduğu belirtildi. Ve ürünü en güçlü 4 inç telefon olarak tanıtıldı.

iPhone SE‘de yeni nesil 64-bit A9 işlemci kullanıldı. M9 hareket çipi 5S’ten iki kat güçlü. Bunun yanı sıra M9 hareket sensörü sürekli açık ve Siri’ye bunu aktarabiliyor.

12 megapiksel kamerası, True Tone, retina flaşa sahip. Kameranın panaroma modu, ağır çekimi ve live photo özelliği de mevcut.

Ön kamera normalden 3 kat daha harlı olan flaşla birlikte geliyor.  Üstelik 4K video da çekerek, çekilenleri iMovie ile de işlenebiliyor. Ve yüzde 50 daha az 5S’den. Yüksek hzlı wifi da sahip.

iPhone 5S’den yüzde 50 daha hızlı olan iPhone SE’nin Touch ID ve Apple Pay’ de sahip olduğunu belirtildi. Bu özellikler için cihazda NFC güvenlik modeli yer alıyor.

FİYATI

16GB’lık iPhone SE ABD’de $399’a satışa sunulacak ve  64GB’lık olanı ise $499’a satılacak. Türkiye fiyatı henüz belli değil.