CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın gündeme getirmesinin ardından 1102 maden sahası ihalesi iptal edildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na bağlı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG) tarafından yapılan açıklamada, “156'ncı grupta ilan edilen 1102 adet sahanın ihalesi ileri bir tarihe ertelenmiştir” denildi. 

İptal kararını Twitter hesabından paylaşan Tanal, “Basının ve duyarlı kamuoyunun da desteğiyle turizm cenneti Gökçeada’nın da dahil olduğu 1102 maden sahası ihalesinin iptalini sağladık. Yani küresel şirketler bedavadan madenlerimize konup doğamızı katletmemiş oldu. El ele verip Kaz Dağları’nı da kurtarabiliriz” ifadelerini kullandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’le görüştüğünü söyleyen AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’ın da, “Gökçeada’da altın maltın aranmayacak. Gökçeada turizm için önemli” ifadelerini hatırlatan Tanal, “Gökçeada için Ak Parti'ye geri adım attırdık. Yine de temkinliyiz, tetikteyiz. Deşifre etmeseydik acaba Bülent Turan yine ‘Altın maltın aranmayacak’ der miydi? Gökçeada'nın turizm cenneti olduğunu yeni mi anladılar?” dedi.