Mersin İdare Mahkemesi,  Polipropilen tesisi için verilen ÇED raporunun iptaline ilişkin açılan dava sonucunda yürütmeyi durdurma kararı verdi.
 
Mersin İdare Mahkemesi, Petrokimya Sanayi A.Ş’nin Mersin’in Akdeniz ilçesi Karaduvar Mahallesi’nde Toros Tarım'ın arazisi üzerinde yapacağı Polipropilen tesisi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunun iptali ile ilgili Mersin Barosu’nun açmış olduğu davada yürütmeyi durdurma kararı verdi.
 
‘SAĞLIKLI ÇEVREDE YAŞAMA HAKKIMIZ MAHKEMECE KORUNDU’
 
Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, mahkemenin verdiği karara dair “Bu çevre mücadelesinde alınan önemli bir zaferdir. Kazanan doğa oldu, kazanan yaşam oldu, kazanan Mersin oldu” dedi. 
 
Mersin Çevre ve Doğa Derneği ile diğer bileşenlerle birlikte Mersin halkının sağlıklı bir ortamda yaşaması, çevrenin ve doğadaki canlıların daha fazla zarar görmemesi adına dava açtıklarını kaydeden Yeşilboğaz, “Mersin halkının bir bütün olarak yanında durduğu, her zaman için savunduğu bu davada mahkeme, bilirkişi raporları doğrultusunda ÇED raporunun olumlu olmadığı yönünde bir kanaat edinmiş olacak ki, yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bizim Anayasal olarak sağlıklı çevrede yaşama hakkımızın mahkeme tarafından da tescillenmesi, korunması anlamına gelmektedir” diye konuştu.