Manisa’nın Çapaklı köyü yakınlarında yapılmak istenen biogaz tesisine karşı günlerdir nöbet tutan köylüler bugün sabah saatlerinde jandarmanın “yolu açın” ihtarı ile karşılaştılar. Yaşam alanlarında biyogaz tesisi istemediklerini belirterek yolu açmak istemeyen köylülere müdahale eden jandarmalar, en önde önde bulunan kadınlara kalkan ve coplarla vurdu.

Evrensel gazetesinden Özer Akdemir’in haberine göre, köylülerden Rahime Gültekin, jandarmanın yolu açmaya çalışması üzerine kadınlar olarak en öne geçtiklerini belirterek, “Bizi yerlerde sürüklediler, askerler kollarımıza bellerimize vurarak yolu açtılar. Bizi, köyümüzü, çoluğumuzu çocuğumuzu zehirleyecekler. Kadınız biz, bizi dövdüler, copla vurdular kolumuza, şimdi de ‘dövmedik’ diyorlar. Erkekleri gözaltına aldılar, biz de dayak yedik. Bize fotoğraf çektirmiyorlar, kendileri çekiyorlar oysa” dedi.

Köylülerin bölgedeki yaşam nöbeti devam ederken köy yolunu kapatarak şirketin çalışmalarına izin vermemeleri üzerine araziye getirilen kepçeler geri çekildi.