Serdar Bilgili’ye ait Ege Turizm ve Gayrimenkul Yatırımları A.Ş. ile Ferit Şahenk’e ait Doğuş Holding ortaklığı tarafından Fatih Ormanı’na yapılmak istenen "Park Orman Tabiat Parkı Projesi"yle ilgili yürütmeyi durdurma kararı verildi. 

Doğuş ve Bilgili Holding, İstanbul Maslak'taki Fatih Ormanı içine villalar, çarşı, 50 bin kişilik stadyum, kapalı spor salonları ve otopark yapmak istiyordu. Sivil toplum örgütleri projenin ormanda büyük tahribat yaratacağını belirterek durdurulması için dava açımşıtı.

Başvuru üzerine kararını veren mahkeme, Fatih Ormanı’nı yapılaşmaya açmaya açan,Uzun Devreli Gelişme Planı, nazım imar planı ve uygulama imar planının yürütmesini durdurdu.

'ORMAN BAKANLIĞI ORMANDAKİ YAPILARI YIKMALIDIR'

Projeye karşı mücadele yürüten Kuzey Ormanları Savunması'ndan konuyla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, "Bu gelişme ile Serdar Bilgili ve Ferit Şahenk’in Fatih Ormanı’nı eğlence parkına çevirme projelerini gerçekleştirmek için yasal bir dayanakları kalmadı. Orman Bakanlığı, bu mahkeme kararını dikkate alarak tabiat parkı kararını da iptal etmeli, Fatih Ormanı’ndaki çitleri kaldırmalı ve orman içindeki tüm yapıları yıkmalıdır. Orman, derhal yaban hayata terk edilmelidir" denildi. 

Kuzey Ormanları Savunması'nın açıklamasında, ormandaki yaban hayatını tehdit eden faaliyetlerin durdurulması istenerek şunlar belirtildi: 

"Kuzey Ormanları’na acımasızca saldırmakta olan iktidar ve beslemesi inşaat ağaları şunu unutmasınlar; Maslak’tan kuşatmaya aldıkları, içinde kanser gibi büyüyen taş ocakları açtıkları Fatih Ormanı, Belgrad Ormanı’nın güneyidir ve “park” değil ormandır. Kuzey Ormanları Savunması Fatih Ormanı’nı yuva edinmiş sincap, tilki, yaban domuzu ve bin türlü güzellikte canlının elini asla bırakmayacaktır. El ele yaşamı savunmak için verdiğimiz Fatih Ormanı mücadelemizi kazandık, bir arada mücadele etmeye devam edeceğiz."