Trabzon Maçka'ya 12 kilometre uzaklıktaki Akarsu Mahallesi’nde Acısu Deresi üzerinde yapılması planlanan HES projesi, doğa üzerinde yarattığı tahribat ve derede yaşayan balık neslini yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bıraktığı gerekçesiyle yöre halkının tepkilerine neden oldu.

Bölgede HES yapılmasına karşı çıkan mahalle sakinleri bir araya gelerek HES inşaatı projesinin geçen yıl Kasım ayında Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclis’ince imar plan teklifinin oy birliğiyle reddedildiğini, bu karara uymayarak çalışmalara devam edildiğini öne sürdükleri projedeki çalışmaların durdurulmasını istedi.

Kalabalık adına konuşan mahalleli Serkan Yıldız, yörelerinde tescili doğal mağaraları, yaylalarıyla adeta cennetten bir köşe olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Turizmin bu denli arttığı ortamda mahallemize karşı yapılan ihanetler bizi üzmüştür. Burada yapılmak istenen HES, tam olarak bulunduğumuz yerden geçerek Bakımlı Mahallesi’ne kadar uzanarak dereye dökülecektir. Sit alanı olan bir mağaranın altından geçecek olan bu HES projesine kim nasıl izin veriyor? Belediyenin almış olduğu meclis kararıyla bu proje iptal edilmiştir. Buna rağmen ilgili firma bazı kişilerin konumlarını kullanmaya çalışarak bu projeyi diğer kurumlar üzerinden başlatmak istiyorlar. Başlanmak istenen projenin giriş kısmından usulsüz ve de damgasız ağaç kesimleri yapılmıştır. İlgili kurumun buna nasıl müsaade ettiğini merak ediyoruz? Büyükşehir ve ilçe belediyemizden talebimiz almış oldukları meclis kararını uygulasınlar. Projenin yapılmaması için tüm mücadelemiz sürecek. Yörede 5 adet HES projesi yer almakta. Yapılmak istenen projeyle olacak olan bu HES’ler mahallemiz içerisinde akan bu dereye nefes alma imkânı vermiyor. Köyümüze dokunmayın deremiz özgür aksın."