Mehmet Murat Yıldırım / Demokrat Haber Kuşadası

Kuşadası’nda iklim değişikliği ve küresel ısınmaya karşı tepki yürüyüşü düzenlendi. Kuşadası Kent Konseyi öncülüğünde düzenlenen yürüyüşe, kent konseyi üyeleri, Kuşadası Kent Parlamentosu bileşenleri ile çevreye ve doğal dengeye sahip çıkan yüzlerce vatandaş katıldı.

Kuşadası Belediyesi Ana Hizmet Binası önünden başlayan yürüyüşte “İklimi değil kendini değiştir”, “Küresel ısınma yaşamın sonudur”, “Fosil yakıt istemiyoruz” sloganları atıldı. Kuşadası İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı’nda son bulunan yürüyüşün ardından Kuşadası Kent Konseyi Başkanı Tunç Tuncer bir basın açıklaması yaptı.

Dünya’nın gün geçtikçe yok olduğunu ifade eden Kuşadası Kent Konseyi Başkanı Tuncer, tüm ülkelerin yöneticilerinin iklim politikalarını değiştirmesi gerektiğini ifade etti. Gelecek nesillere yaşanabilir bir Dünya bırakmak için tüm doğaseverlere çağrıda bulunan Tuncer “Küresel ısınma gün geçtikçe dünyamızı yok ediyor. Her geçen gün doğamız biraz daha bozuluyor. Bu konuda tepkimizi belirtmek istedik. Bu Dünya’yı seven herkesin iklim değişikliği ve küresel ısınmaya karşı bir şekilde tepkisini göstermesi gerekir” dedi.