İkizdere’deki İşkencedere Vadisi’ne Cengiz İnşaat tarafından yapılmak istenen taş ocağına karşı köylülerin mücadelesi 18. gününü doldururken, şirket iş makinelerinin çalıştığı alanın girişini demir kapıyla kapattı.

Jandarmanın nöbet tuttuğu kapıdan içeriye köylülerin girmesinin yasak olduğunu söyleyen bir kadın "Her gün yeni bir olayla karşılaşıyoruz" dedi.

CHP'Lİ ZEYBEK İŞ MAKİNESİNİ DURDURMAYA ÇALIŞTI

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, günlerdir taş ocağına karşı direnen köylülere destek verdi. Jandarma eşliğinde çalışma yapılan alanda inceleme yapan Zeybek, bir ara iş makinesinin üstüne çıkarak durdurmaya çalıştı. Köylülerden jandarma ile karşı karşıya gelmemelerini isteyen Zeybek, “Rize İkizdere Vadisi adeta abluka altında. Doğasını, yurdunu korumak için direnen güzel halkın, haklı isyanının sesini duyun. Taş ocağı yaparak İkizdere Vadisi’nin güzelliğini bozmayın, geleceğimize kıymayın” diye konuştu.

ULAŞTIRMA BAKANINA 'MARJİNAL' TEPKİSİ

İkizdereliler, bir yandan da sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla hem demir kapıya hem de mücadelelerinin karalanmasına tepki gösterdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bir televizyon programına katılmış ve İkizdereliler için “marjinal gruplar” ifadesini kullanmıştı. Bunun üzerine İkizdereliler bakana sosyal medyadan yayınladıkları video ile “biz marjinal değiliz” diye cevap verdi.

Videoda İkizdere’de doğup büyüdüğünü söyleyen 66 yaşındaki Ayşe Baş, "Bir şeyler diyorlar. Marjinal ne demek bilmiyorum. Öyle bir şey de yok" derken yanında bulunan akrabası Serpil Baş da marjinalin ne olduğunu bilmediğini söyledi.

İkizdere Dernekler Federasyonu Çevre Komisyonu üyesi Ali Akyıldız ise, "Her nedense bakanın tahlisiz açıklamasıyla marjinal grup olduk. Beni herkes tanır. Hiçbir zaman, hiçbir koşulda marjinal grup olmadık, aramıza da marjinal grup almadık" dedi.