İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Dersim'de başlayan ve günlerdir kontrol altına alınamayan yangından dolayı üzüntülerini dile getirdi. Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla, "Munzur Vadisi ve bu bölgedeki ormanlarımız ülkemizin biyolojik zenginliği açısından çok kıymetli" olduğunu belirten İmamoğlu, "İBB olarak her türlü desteği vermeye hazırız" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu’nun paylaşımı şöyle: 

‘BUGÜN BU TOPRAKLARDA BİR YANGIN VAR!’

Tunceli Valiliği tarafından dün yapılan açıklamada, "kente bağlı Hozat ve Ovacık ilçeleri arasında yer alan Buzlutepe köyü mevkiinde örtü yangınının başladığı ve Ovacık Kaymakamlığının izni olmaksızın alana girilmemesi gerektiği" bildirilmişti.

Yangına gerekli müdahalenin yapılmadığını söyleyen Maçoğlu, açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Yangın haberini aldıktan 10 gün sonra, hala müdahale edilmediğini daha da çok büyüdüğünü; Buzlutepe köyüne 1 kilometre kadar yaklaştığını, dün köylülerle yapılan görüşmeler sonrasında teyit edildi. Bizler bu süreçte Türkiye’de olan bütün yangınların insanların içini nasıl acıttığını biliyoruz. Bugün bu topraklarda bir yangın var!"

MAÇOĞLU İSYAN ETMİŞTİ: OVACIK KAYMAKAMI ÜZERİMİZE YÜRÜDÜ

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, "Buzlutepe köyü mevkisinde 11 gündür devam eden yangına gerekli müdahalenin yapılamadığını" söylemiş; Ovacık Kaymakamı bölgeye gelerek hiç kabul edilemez bir üslup ve tarzla üzerimize yürümesi, ‘Eğer bu tür durumlarda köye girerseniz, gerekirse kaymakamlığı bırakır, size sıkıntı olacağına’ dair tehditvari üslupla bölgeye girmemizi engellemeye çalıştı" demişti.