20-27 Eylül 2019 tarihleri arasında tüm dünyada yapılacak iklim grevine katılım daveti için Yeşil Sol Parti tarafından 14 Eylül Salı günü Kadıköy iskele meydanında basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasında Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Sinan Tutal; iklim krizine dikkat çekmek için her Cuma günü greve çıkan milyonlarca öğrencinin çağrısına kulak verip 20 – 27 Eylül tarihleri arasında yapılacak iklim grevine herkesin destek vermesi için çağrı yaptı.

Sinan Tutal, bilim insanlarınca CO2 emisyonunun sınır değerinin 350 ppm olarak belirlendiğini, fakat şirketlerin kar hırsı ve hükümetlerin vurdum duymazlığı sonucu bugün bu değerin 450 ppm olduğunu ve bu artış hızıyla elli sene içinde 560 ppm’e ulaşacağını dile getirerek bu durumda tüm gezegenin insanlar için yaşanmaz bir hale geleceğini belirti.

İklimi değil sistemin değişmesi gerektiğini belirten Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü, iklim krizinin insanoğlu için var olma sorunu olduğunu ekledi. Gençlerin çağrısı ile yapılacak büyük iklim grevinde 20 – 27 Eylül arası bir hafta sürede tüm dünyada çeşitli etkinlikler düzenlenecek, gezegeni ve yaşamı savunan eylemler gerçekleştirilecek.

Yeşil Sol Parti Eş sözcüsünün açılamasından sonra gençlik adına bir Lise öğrencisi, milyonlarca öğrencinin her Cuma günü greve çıkarak başlattığı eylemlerinin 20 - 27 Eylül arasında tüm dünyada eş zamanlı olarak bir hafta boyunca her gün artarak devam edeceğini belirterek bu eylemlere herkesin katılımı için istekte bulundu.

Haber: Levent Akçasu