Vadilerine yapılmak istenen taş ocağına karşı günlerdir mücadele yürüten İkizdereliler, gerçekleştirdiği toplantı ile “Mücadeleye devam” dedi.

Rize’nin İkizdere ilçesinde Cengiz İnşaat tarafından yapımına devam edilen taş ocağına karşı mücadele yürüten köylüler, ocak iptal edilene kadar nöbete devam etme kararı aldı. Gürdere köyünde bulunan ilkokulun bahçesinde bir araya gelen Gürdere ve Cevizlik köylüleri, bir aylık süreci değerlendirdi. Köy muhtarlarının da katıldığı toplantıda yol haritasını çıkaran köylüler, mücadele sözünü yineledi.

‘KORUMAYA KARARLIYIZ’

Toplantıda konuşan Osman Baş, amaçlarının yaşam alanlarının savunmak olduğunu söyledi. Taş ocağının 2 sene kalacağının söylenmesine rağmen bölgeye zarar vereceğini belirten Baş, “İçme suyumuz yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacak. Kestane Bal üretimimiz ve arılarımız yok olacak. Organik çay topluyoruz bununda yok olmasını istemiyoruz. Dünyaca koruma altına alınan 254 vadiden biri olan Eskencidere vadisini korumaya kararlıyız” dedi.

BİRLİK ÇAĞRISI

Birliğe ihtiyaç duyduklarını belirten köylülerden Selim Baş ise “Birlikten dirlik doğar. Köyümüzün yararına olduğuna inandığımız bir karar aldık. Bu çevre, bu doğa kolay yetişmiyor. Taş Ocağına hayır diyoruz” ifadelerini kullandı.

Gürdere Köyü Muhtarı Erdoğan Baş da köylünün verdiği her karara uyacağını söyledi. “Köyümün birlik ve beraberliğini kimsenin bozmaya hakkı yoktur” diyen Baş, “Yaşam alanlarımız ve vadimizin kalmasından yanayım” diye konuştu.
Toplantının sonunda doğa nöbetine devam etme kararı alan köylüler, nöbetlerinin taş ocağının iptal edilene kadar süreceğini belirtti.