Rize İkizdere’de Cengiz İnşaat tarafından kurulmak istenen taş ocağına karşı günlerdir mücadele eden köylüler bu sabah jandarma tarafından gözaltına alındı.

İşkencedere Vadisi’nde çalışan iş makinelerini durdurmak için vadiye giriş yapmak isteyen köylüler, jandarma tarafından engellendi. İkizdere Dernekler Federasyonu, en az 5 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Bu sırada iş makinalarına karşı kendilerini ağaçlara zincirleyen kadınları, jandarma zor kullanarak vadiden çıkardı.  

KÖYLÜLERDEN AK PARTİLİ MİLLETVEKİLLERİNE ‘KENDİ TOPRAĞIMIZDA DAYAK YİYORUZ’ TEPKİSİ

Alana gelerek köylüleri taş ocağıyla ilgili ikna etmek isteyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı ve AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, büyük tepkiyle karşılaştı. “Proje ile ilgili bilgi eksiğiniz varsa tekrar size brifing verilsin” diyen Yazıcı’ya, köylüler “Kendi toprağımızda dayak yiyoruz” dedi. Güvenlik güçlerinin orantısız güç kullandığını söyleyen köylüler, kadınların yerlerde sürüklendiğini, üzerlerine biber gazı sıkıldığını anlattı.

Milletvekillerinin “Liman istemiyor musunuz?” sorusuna bir köylü, “Liman var zaten, iki tane. Trabzon’da da var. Liman yapılsın. Taş ocakları var, oralardan taş alınabilir. Neden şu güzelim vadiye dokunuyoruz?” diye sordu.