Çerkezköy Kapaklı sınırları içinde 500 hektarlık alana yapılması planlanan kömürlü termik santrale ilişkin yapılmak istenen ÇED ‘halkın katılımı toplantısı’ yöre halkının tepkisi nedeniyle gerçekleştirilemedi. 

Eylem Nazlıer'in Evrensel'de yer alan haberine göre yöre halkı sabahın erken saatlerinde itibaren toplantının yapılacağı Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası önüne akın etti. Yöre halkı ellerindeki dövizler ve çaldıkları düdüklerle termik santral istemediklerini haykırdı. "Kömür için ormana kıyma", "Termik santral ölüm demektir" pankartı açan yöre halkı Greenpeace, Kuzey Ormanları Savunması, Doğal Yaşamı Koruma Vakfı (DAYKO), TEMA vakfı ve çok sayıda yaşam savunucu destek oldu.

Çerkezköylüler "Tarım alanlarımıza sahip çık", "Termik santrale hayır", "Trakya'da kömüre yer yok", "Geleceğimizi kömür etme", "Kömür tozu tüm Trakya'ya yayılacak", "Termik santral istemiyoruz" dövizleri taşıdı.

Proje hakkında bilgi almak için usule uygun olarak toplantı salonuna girmek isteyen vatandaşlar polis tarafından engellendi. Toplantı salonuna girmeyi başarabilen az sayıdaki vatandaş ise bu durumu "Termik santral istemiyoruz", "Direne direne kazanacağız", "Nefes almak istiyoruz" sloganları atarak protesto etti. Dışarıda kalan vatandaşların içeri alınmasını talep etti. Salonun dolduğu gerekçesi ile salona alınmayan yüzlerce vatandaş da dışarıda bekletilirken salonun büyük bir bölümünde AKP’li yönetici ve partililerin yer alması dikkat çekti.  

Bakanlık yetkilileri tepkiler üzerine toplantıyı tutanakla sonlandırmak istedi. Yetkililer, “Halkın katılım toplantısı için saat 10:30’da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonuna gelinmiştir. Halkın katılım toplantısı açılışı yapılmıştır. Halk bilgi almak istemeyerek eylem yapmıştır. Toplantı kapatılmıştır” ifadelerinin yer aldığı tutanak hazırladı. Bakanlık yetkililerinin hazırladığı tutanakta ‘Toplantı yapılamamıştır’ ifadesinin geçmesi gerektiğini belirten TEMA gönüllüleri ve bazı CHP’liler ile Ülkü Ocakları temsilcileri arasında arbede yaşandı. Arbedeye salonda bulunan çevik kuvvet ekipleri müdahale etti.

Tutanağın imzalanmasının ardından bakanlık yetkilileri salondan ayrılırken, salonu boşaltan vatandaşlar da ayrı bir tutanak hazırlayarak imzaladı.