Yeşil Artvin Derneği, Hatila Vadisi Milli Parkı’nda yapımı devam eden Artvin İçme Suyu projesinde çıkan hafriyatın dereye döküldüğü, gereksiz kazılar yapıldığı, iş makineleri ve araçların atık yağları ile çöplerin doğaya atıldığı gibi olumsuzlukları Artvin İl Çevre Müdürlüğü’ne sordu.

Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı 12’nci Bölge Artvin Şube Müdürlüğü derneğin isteği üzerine bölgede inceleme yaptı ve hafriyatın bir kısmının dere yatağına döküldüğünün tespit edildiğini belirtti. Müdürlük yanıtında, atılan çöplerin toplandığını ve bundan sonra bölgeye atık atılmaması yönünde çalışma yürütüleceğini belirtti.

Müdürlüğün konuyla ilgili yaptığı açıklama şöyle:

PET ŞİŞE, TABAK ATILDIĞI TESPİT EDİLDİ: Yapılan incelemede çalışma esnasında çıkan hafriyatın bir kısmının dere yatağına döküldüğü ve pet şişe, bardak, tabak atıklarının yol güzergâhına atıldığı tespit edilmiştir. Yapılan arazi incelemesi ve bahse konu proje kapsamında DSİ 26’ncı Bölge Müdürlüğü tarafından imzalanarak gönderilen taahhütname çerçevesinde inceleme raporu hazırlanarak DSİ 26’ncı Bölge Müdürlüğü’ne yazı yazılmıştır.

BOZULMALAR REHABİLİTE EDİLECEK: Artvin Şube Müdürlüğümüz teknik personelleri tarafından arazi incelemeleri faaliyet süresince devam edecektir. Mevcut çöplerin toplanması sağlanmış olup yol güzergâhında meydana gelen bozulmalar rehabilite edilecektir. Proje faaliyetleri süresince sahaya çöp ve atık malzeme atılmamasıyla olası benzer olumsuzlukların önlenmesi sağlanacaktır.

Kaynak: Gazete Duvar