Samsun’da henüz davası süren arazide 60 yıllık çam ağaçları inşaat için kesildi. Samsun kent merkezindeki çamlık alan Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yok edildi.

Hüseyin Şimşek’in Birgün’de yer alan haberine göre, 13 Temmuz’da plan değişikliği ile Kazımkarabekir Mahallesi’ndeki boş bir alan eğitim alanı olarak ayrıldı. Ancak daha sonra bu alanda park yapımı kararı alındı ve eğitim alanı olarak Adalet Mahallesi’ndeki başka bir alanın kullanılmasına karar verildi. Adalet Mahallesi’ndeki söz konusu alanda ise 60 yıllık çam ağaçlarının bulunması ve ağaçların inşaat için kesilecek olması halkın tepkisini çekti. Halk, projenin farklı bir alana taşınması için dava açtı ama dava henüz bitmeden bölgede ağaç kesimi gerçekleşti. Kesime tepki gösteren Samsun Çevre Platformu Sözcüsü Mehmet Özdağ, “Tüm sorumluluk bu karara imza atan belediye meclisindeki üyelerdedir” dedi.

Çevre katliamı yapıldığını ifade eden Özdağ, “Bu karardan çok geç haberimiz oldu. İş makineleri sahaya inince haberdar olduk. Halen gerekli idari makamlara ve hukuki makamlara itiraz sürecimiz sonuçlanmadı. Bu süreç bitmeden ağaçların kesilmek istenmesi, AKP’nin keyfi kamu yönetimi anlayışının yeni bir başka örneği oldu” diye konuştu.