Yeni bir araştırma, telefonunuzun da çok temiz olmadığını söylüyor. Fakat iş bakterilere geldiğinde en büyük tehdidin masanızda gezindiğini biliyor muydunuz?

Yapılan araştırmaya göre, klavye ve telefonunuzun sağlığımızı tehdit ettiğini ortaya koydu.

CBT Nuggets tarafından yapılan yeni bir çalışmada bilgisayar klavyesinin klozet oturağından (9.000 mikrop barındırıyor) 20.000 daha pis olduğu, aynı şekilde telefonların da hatırı sayılır bir mikrop yuvası olduğu ortaya çıktı.

Araştırma ekibi, koloni sayımı (CFU) olarak da bilinen bir yöntemle ortalama bakteri sayısını öğrenebilmek için her kategoriden beş maddeyi silerek içeriğindeki bakteri sayılarını inceledi. Sonuçlar insanın midesini kaldıracak kadar kötü, günlük olarak sıklıkla kullandığımız birçok maddede milyonlarca bakteri olduğu ortaya çıktı.

Özellikle klavyelerin her bir santimetre karesinde 3,543,000 bakteri bulundu.

Tabii, e-maillerinize bakmak için telefonunuza uzanırken araştırmacılar yine uyarıyor; telefonlar da her santimetre karede 1,600,082 bakteri taşıyor.

Bilgisayar faresi de o kadar masum sayılmaz – o da her santimetre karede 1,370,068 bakteri barındırıyor – ama dizüstü bilgisayar kullanıyorsanız dokunmatik farenin her bir santimetre karede 810 bakteri taşıdığını düşünerek rahatlayabilirsiniz.

İlginç bir şekilde, test edilen en kirli madde her bir santimetre karede 4,620,000 bakteri taşıyan elektronik kimlik kartı oldu ki bu, kullanılmış bir oyuncaktan daha da kirli olduğunu gösteriyor.



KLAVYENİZİ NASIL TEMZİLERSİNİZ?


 Klavyenizi sökün ya da bilgisayarınızı kapatın.

 Klavyenizdeki birikintileri çıkarmak için onu sallayın ya da bir kutu basınçlı hava kullanın.

 Klavye tuşlarının arasını temizlemek için, kulak temizleme çubuğuna tuvalet ispirtosu batırıp  tuşların etrafını silin.

 Tuşları parlatmak için tuvalet ispirtosuyla nemlendirilmiş bir bez parçası kullanın.

 Bazı klavye tuşlarının altını iyice temizlemek için tuşları klavyeden ayırmak da mümkün.

Sonuç olarak, bazı uzmanlar bakterilere maruz kalmanın düşündüğümüz kadar kötü olmadığına inansa da arada sırada klavyenizi temizlemek iyi bir seçenek olabilir.
* Gram boyama işleminden geçerek mikroskop altında mor, mavi, siyah renkte olan bakteriler.

KAYNAK: http://www.bakteriler.gen.tr/gram-pozitif-bakteriler.html)