Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na bağlı Sosyal-İş Sendikası üyesi bir grup, İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde destek personeli olarak çalışan 13 kişinin iş akitlerinin tek taraflı feshedilerek işten çıkarıldığı gerekçesiyle eylem yaptı. Üniversite önünde basın açıklaması yapan grup olaysız dağıldı.

 

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin Dolapdere'de bulunan kampusu önünde toplanan Sosyal-İş Sendikası'na üye yaklaşık 30 kişilik grup, ' İşten atılanlar geri alınsın' yazılı pankart açtı. Grup adına bir açıklama yapan Mahsun Turan, 24 Ağustos 2012 Cuma günü İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde destek personeli olarak çalışan 13 kişiye iş akitlerinin tek taraflı olarak feshedildiği bildirildiğini hatırlattı. İşten çıkarılanların 9'unun sendikalarının üyesi olduğunu belirten Turan, önümüzdeki günlerde bu sayısının daha da artabileceğini ileri sürdü.

 

Üniversite yönetiminin işten çıkarmalara gerekçe olarak, Dolapdere Kampusu'ndaki bir binanın hizmet dışı kalacak olmasını ve bunun neden olacağı küçülmeyi gösterildiğini kaydeden Turan, "Hizmet verilecek metrekare azaldığı için personel azaltmanın makul ve gerekli olduğu ileri sürülmektedir. Personel azaltılması için ileri sürülen gerekçe sağduyudan yoksun bir göz boyamadan ibarettir." şeklinde konuştu.

 

Dolayısıyla Dolapdere Kampusu'ndaki bir binanın kapanması gerekçesi ile personel azaltılmasına gitmek sadece işten çıkartılan arkadaşlarına değil İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde çalışmaya ve öğrenim görmeye devam edecek herkes için büyük bir haksızlığa işaret ettiğini savunan Turan, "İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde son yıllarda yaşanan hak kayıpları, ders ücretlerinin düşürülmesi, 10 aylık sözleşmeli asistan istihdamı, artan ders yükleri ve işten çıkarılma uygulamaları hepsi bu ticarileşme sürecinin bir parçasıdır" dedi.

 

'Susma haykır. sendika haktır', 'İşten atılanlar geri alınsın', 'İş ekmek yoksa barış da yok', 'Direne direne kazanacağız' şeklinde sloganlar atan grup basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı. (F5Haber)