HDP'den istifa edip Türkiye'nin Sesi Partisi'nde genel başkanlık görevini yürüten Ayhan Bilgen, cumhurbaşkanlığı seçimleri için dikkat çeken bir değerlendirmede bulundu.

Bilgen, altılı masanın ortak aday çıkarmakta zorlandığını belirterek, "Adaylığın Kemal Kılıçdaroğlu'nun hakkı olduğunu düşünüyorum" dedi.

TV100 ekranlarında yayınlanan programa konuk olan Bilgen, altılı masa partilerinin ortak aday çıkarmasının zor olduğunu söyledi.

KILIÇDAROĞLU'NUN ADAY OLMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ

Bilgen yaptığı açıklamada, "Masadaki bazı aktörler oldu bitti havasında son anda işi kurtaracaklarını sanıyorlar. Genel başkanlar konuşmaz ama başka konuşanlar mutlaka çıkar. Ortak aday çıkaracaklarının zor olduğunu düşünüyorum. Adaylığın Kemal Kılıçdaroğlu'nun hakkı olduğunu düşünüyorum" dedi.

ALTILI MASANIN SİSTEMİNİ ELEŞTİRDİ

Açıklamalarının devamında da altılı masaya atıf yapan Bilgen, "Meral Hanım, iki büyük parti olarak biz yola beraber çıktık. Diğerleriyle beni denk görme diyor. İki aday öneriyor. Bunun önemsenmesini istiyor. Türkiye toplumu bir kişinin altı kişiyle ülkeyi yönetmesini doğru karşılamaz" ifadelerini kullandı."

"BU DEMOKRASİYE AYKIRI BİR ŞEY"

Bilgen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu hesabı kim yapıyorsa yanlış yapıyor. Bu demokrasiye aykırı bir şey. Bir kişi halk seçecek ama o yönetmeyecek deniyor. Bunu Türkiye toplumu kabul etmez. Bir karar alacağında dönüp beş kişiye soracak. Bu da kriz olarak görülür."